НАЧАЛО Други

БРИКС: Световните лидери отпътуваха за срещата на върха

22.08.2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Световните лидери отпътуваха за срещата на върха

В срещата на върха на БРИКС, насрочена за 22-24 август, ще участват лидери, посланици и високопоставени лица от страните членки.

В контекста на тази среща БРИКС ще проучи възможностите за намаляване на зависимостта си от щатския долар при разплащанията в световната търговия, застъпвайки се за използването на местни валути.

Основният фокус на алианса е насочен към дискусии, съсредоточени върху укрепването на съответните местни валути и намаляването на зависимостта от щатския долар.

Президентът на Китай Си Дзинпин отпътува за Йоханесбург, Южна Африка, за да участва в срещата на върха на БРИКС. Xinhua News съобщи, че той е предприел това пътуване от Пекин в понеделник

Министър-председателят на Индия Нарендра Моди също е напуснал Ню Делхи на път за Йоханесбург, където ще присъства на срещата на върха на БРИКС. 

Индия има за цел да участва в обсъждания на двустранните отношения с различни държави. Виная Куатра, министър на външните работи на Индия потвърди, че маршрутът на Моди включва и срещи с африкански държавни глави за обсъждане на съвместни инициативи, свързани с “устойчивото развитие и приобщаващия мултилатерализъм“.

Според Kwatra все още се работи по конкретния график на Моди по отношение на двустранните срещи с лидерите, участващи в срещата на върха в Южна Африка.

Макар че президентът на Бразилия Луис Лула да Силва все още не е предприел пътуването си до Йоханесбург за срещата на върха, следва да се отбележи, че това събитие отбелязва първата среща на високо равнище в лично качество от три години насам.

Предишните срещи на върха трябваше да се справят с Ковид ограниченията, което наложи виртуално взаимодействие. Освен това се предвижда президентът на Русия Владимир Путин да участва виртуално на срещата. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

21.06.2024 9:00 2 мин. четене

Стабилните монети ще представляват 10% от парите по света през следващото десетилетие

Според прогнозата на главния изпълнителен директор на Circle Джереми Алер има вероятност до 10 години стабилните монети да заемат 10% от световните финанси.

21.06.2024 8:30 1 мин. четене

Бъдещето на крипто е по-обещаващо от всякога, сподели директора на Circle

Главният изпълнителен директор на Circle Джереми Алер наскоро сподели гледната точка за бъдещето на крипто, заявявайки, че то е по-обещаващо от всякога.

21.06.2024 7:00 1 мин. четене

Pantera Capital разкри фонд на стойност $1 милиард за инвестиции в сектора

Крипто хедж фондът Pantera Capital планира да инвестира $200 милиона в компании, занимаващи се с изкуствен интелект, с което демонстрира своята отдаденост към машинното обучение.

20.06.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.