НАЧАЛО Други

Дубай глоби основателите на Three Arrows Capital

17.08.2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Дубай глоби основателите на Three Arrows Capital

Съоснователите на Three Arrows Capital, а именно Су Джу и Кайл Дейвис, понастоящем се сблъскват с нови санкции в Дубай, свързани с наскоро създадената от тях борса за дигитални валути, наречена OPNX.

През май дубайският регулаторен орган за виртуални активи (VARA) наложи глоба от $2.7 милиона на OPNX; тази глоба обаче все още не е платена.

Освен това Су Жу, Кайл Дейвис, заедно с други двама съоснователи, преди това бяха изправени пред глоби в размер на $54,451 всеки, които те надлежно уредиха. Според констатациите на VARA тези четирима души са нарушили правилата, регулиращи промоцията, рекламата и маркетинга на тяхното предприятие.

VARA притежава правомощието да определи по-нататъшни действия срещу OPNX, които могат да включват допълнителни глоби, санкции или други коригиращи мерки, насочени към възстановяване на неплатената сума и справяне с несъответстващото поведение.

Създаването на OPNX беше предприето по-рано тази година от Су Жу, Кайл Дейвис, Марк Ламб и Судху Арумугам. Те позиционираха предприятието като платформа, пригодена за търговия с криптовалути. След разпускането на Three Arrows Capital през 2022 г. основателите преместиха фокуса си към Дубай поради благоприятната правна рамка на юрисдикцията за криптовалутите.

През февруари VARA отбеляза, че OPNX е привличала клиенти и е събирала информация. Регулаторният орган направи забележка на Лесли Ламб, главен изпълнителен директор, заедно със съоснователите Марк Ламб и Судху Арумугам.

През май Лесли Ламб съобщи на Bloomberg, че OPNX не е била изрично предлагана на пазара в рамките на Дубай или ОАЕ. Тя подчерта, че OPNX е оказала пълно съдействие на разследването на VARA и е убедена, че не са нарушени никакви разпоредби.

През тази година Дубай възприе по-строга позиция спрямо криптовалутите. Освен това градът-държава въведе нови разпоредби, задължаващи цялостно лицензиране от VARA за компаниите, обслужващи инвеститори на дребно.

Този ход е в съответствие с по-широката национална цел за изваждане на ОАЕ от “сивия списък” на Специалната група за финансови действия, включващ юрисдикции, които не проявяват достатъчна бдителност срещу незаконни финансови дейности.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Поредната лоша новина за САЩ и долара – този път от Китай

Китай, член на алианса БРИКС, разтовари рекордните $53.3 милиарда в държавни облигации на САЩ и дългови облигации на агенции през първото тримесечие на 2024 г.

18.05.2024 9:00 2 мин. четене

2 китайски акции, в които Майкъл Бъри инвестира

Неотдавнашното подаване на 13-F за четвъртото тримесечие на 2023 г. предлага поглед към последните инвестиционни стратегии на Майкъл Бъри.

18.05.2024 8:30 2 мин. четене

БРИКС: Съюзът официално потвърди разработването на нова валута

В съответствие с продължаващите усилия за намаляване на зависимостта от щатския долар, представители на БРИКС потвърдиха разработването на нова валута на съюза.

18.05.2024 7:00 2 мин. четене

Тръмп срещу Байдън: Кой мандат беше най-добър за фондовия пазар?

Макар и за кратко, неотдавнашното изкачване на индекса Dow Jones Industrial Average над границата от 40,000 пункта отразява значителна промяна в икономическите перспективи.

18.05.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.