НАЧАЛО Други

Celsius Network напуска крипто сектора: Приложението прекратява дейността си

13.08.2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Celsius Network напуска крипто сектора: Приложението прекратява дейността си

Още през 2017 г., когато Celsius стартира, мнозина смятаха компанията за потенциална промяна в сферата на криптовалутите, благодарение на иновативната ѝ платформа за кредитиране на дигитални валути.

След период от шест години обаче ролята на Celsius в криптовалутния пейзаж изглежда приключва, както показват последните събития.

Както е посочено в актуализираното изявление, издадено по време на текущата процедура по несъстоятелност, приложението Celsius трябва да спре дейността си в рамките на следващите три месеца. Този ход е част от прехода на компанията към нова фаза, по време на която тя ще работи под нова идентичност, наречена “NewCo“. Управлението на тази структура ще бъде в компетенциите на Fahrenheit Group и ще бъде собственост на тези, които държат дълговете на Celsius.

Решението за 90-дневен срок е обосновано в изявлението, като се изхожда от предишния опит в улесняването на тегленето на криптовалута от приложението. Това се отнася особено за притежателите на сметки за попечителство и държане. Следователно потребителите ще загубят достъп както до приложението, така и до сметките си в Celsius при приключването на този 90-дневен период за изтегляне.

Положително е, че компанията е очертала план за изплащане на задълженията си към кредиторите, който обхваща лицата, поддържали сметки в Celsius, както и тези, които “са спечелили възнаграждения за своите дигитални активи чрез сметки, създадени на различни борси или компании, свързани с партньорските програми на Celsius“.

Като част от тази стратегия Celsius възнамерява да разпредели експедитивно криптовалута на стойност минимум $2.03 милиарда на своите кредитори, като вземе предвид променливия характер на оценките на криптовалутите.

Работейки съвместно с агенти за разпределение от трети страни, компанията се ангажира да осигури безпроблемното изпълнение на тази схема.

Що се отнася за процеса на разпределение, реномираната платежна платформа PayPal е определена като потенциален агент по разпределението, отговорен за обработката на плащанията към отделните кредитори в рамките на Съединените щати.

Освен това дружеството активно търси агент по разпределението, който да наблюдава плащанията за международни кредитори, корпоративни кредитори и такива, свързани с въпроси за попечителство и задържане.

Въпреки това, ако тези усилия се окажат неуспешни, Celsius е готова да удължи дейността на приложението с още 90 дни от датата на влизане в сила. Това удължаване ще улесни плащанията към тези кредитори чрез платформата на приложението.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Удължаването на данъчната политика на Тръмп може да е голям проблем за САЩ

Според скорошна оценка на Бюджетната служба на Конгреса, удължаването на данъчните облекчения, въведени по време на мандата на бившия президент Доналд Тръмп, може да доведе до разходи от $4.6 трилиона за едно десетилетие, цифра, която предизвика критики от страна на демократите в Конгреса.

10.05.2024 9:00 2 мин. четене

Инфлацията в Турция наближава своя пик – централната банка готова да затяга мерките

Централната банка на Турция преразгледа своята прогноза за инфлацията в края на годинатa, сигнализирайки за готовност за прилагане на допълнителни мерки за затягане на паричната политика, тъй като инфлацията наближава връх от до 75%.

10.05.2024 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия готови да обърнат гръб на Китай ако САЩ пожелаят

Саудитска Арабия би обмислила възможността да се оттегли от партньорството си с Китай, ако САЩ отправят такова искане, както заяви Амит Мида, главен изпълнителен директор на Alat – инвестиционна компания, подкрепена от значителна капиталова инжекция от Публичния инвестиционен фонд на стойност $100 мiliarda.

10.05.2024 7:00 2 мин. четене

Износът от Китай продължава да расте, но рисковете остават

Неотдавнашните дипломатически усилия на китайския президент Си Дзинпин в Европа имаха за цел да отклонят лидерите от приемането на ограничителни мерки, подобни на тези, наложени от Съединените щати върху китайския внос, особено в сектори като електрически превозни средства.

10.05.2024 6:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.