Home

Неравенство на богатствата сред притежателите на Етериум и Dogecoin

09.08.2023 21:15 2мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Неравенство на богатствата сред притежателите на Етериум и Dogecoin

Свежи данни, предоставени от IntoTheBlock, показват забележителен дисбаланс в разпределението на богатството в екосистемите на Етериум (ETH) и Dogecoin (DOGE).

Анализът разкрива, че около 80% от общото предлагане на ETH и DOGE е концентрирано сред изключително малка част от около 0.01% от адресите, притежаващи тези токени.

За сравнение, разпределението на Биткойн (BTC) е малко по-различно, като около 0.32% от адресите на BTC притежават 80% от общото предлагане на актива, както се посочва в данните на IntoTheBlock.

Може да се направи наблюдение по отношение на разпределението на богатството в различните криптовалути:

  • Биткойн: почти 80% от наличностите му се контролират от едва 0.32% от адресите, което включва портфейли, свързани със Сатоши Накамото.
  • Dogecoin: Приблизително 80% от предлагането на монетата се държи от невероятно малък брой адреси – 0.014%.
  • Етериум: Приблизително 80% от ETH е съсредоточено в ръцете на малко над 0.01% от притежателите, което показва модел, подобен на този на Dogecoin.

Тези констатации са от значение, особено когато се разработват стратегии, включващи активи с относително по-малка пазарна капитализация и ликвидност.

IntoTheBlock подчертава потенциалните последици от значителната концентрация на токени в рамките на даден блокчейн проект. Когато ограничен брой адреси притежават значителна част от токените, това може да доведе до неоправдано влияние върху екосистемата на проекта.

Според графиката по-горе само четири адреса в момента държат над 100,000 BTC в портфейлите си, което прави общо 660,000 BTC. Това възлиза на приблизително $19.3 милиарда към момента на писане на статията. Тази кумулативна стойност представлява около 3.39% от цялото предлагане на BTC.

Обратно, от другата страна на спектъра, приблизително 52% от всички адреси на BTC, съответстващи на около 25.13 милиона адреса, притежават до 0.001 BTC. Общите притежания за тази категория възлизат на 5,120 BTC, с обща оценка от приблизително $149.3 милиона или около 0,03% от общото предлагане на флагманската криптовалута.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Виталик Бутерин отправи предложение за мрежата на Етериум

Виталик Бутерин, съосновател на Етериум, наскоро предложи да се разработи набор от показатели, с които да се оценява доколко различните проекти отговарят на основните принципи на ETH.

30.09.2024 12:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Ще повлияе ли изявлението на Джером Пауъл от Фед на крипто пазара тази седмица?

Днес председателя на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл ще произнесе реч пред Националната асоциация за бизнес икономика, а в петък ще бъде представен докладът за работните заплати в неселскостопанския сектор на САЩ (NFP).

30.09.2024 10:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Цената на родния токен на FTX скочи – ето защо

Цената на FTX Token (FTT) отбеляза впечатляващ скок от 57% в рамките на изминалата седмица.

30.09.2024 10:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Ето колко щяхте да спечелите, ако бяхте инвестирали $100 в Shiba Inu при старта

Shiba Inu (SHIB) бележи значително повишение на цената, като стойността се е покачила с 12% за последните 24 часа и с 44% през изминалата седмица.

30.09.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.