Home

3 крипто прогнози за август 2023 г.

01.08.2023 18:00 3мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 крипто прогнози за август 2023 г.

Юли се оказа труден месец за крипто пазара, като се наблюдаваше мечи тренд, тъй като повечето монети отбелязаха спад след годишните си върхове в началото на месеца.

С наближаването на август перспективите пред алткойните изглеждат относително по-благоприятни в сравнение с Биткойн (BTC), въпреки че има някои изключения. Ето и крипто прогнозите за предстоящия месец:

Цената на Dogecoin (DOGE) може да се удвои:

Dogecoin се намира под низходяща линия на съпротива от историческия си връх през май 2021 г. Забележително е, че наскоро цената излезе от тази линия, което обикновено сигнализира за изразено възходящо движение. Макар че бързото нарастване все още не е започнало, след пробива DOGE се движи постепенно нагоре.

Друг положителен знак е, че седмичният RSI премина над 50 за първи път от октомври 2022 г. насам. Следващата значителна зона на съпротива е на $0.16, което представлява 100% увеличение от текущата цена. Поради дългосрочния пробив и липсата на горна съпротива, цената на DOGE може да достигне това ниво.

Неуспехът да се задържи повишението обаче може да доведе до спад до зоната на хоризонтална подкрепа от $0.060, отбелязваща спад от 22% спрямо текущата цена.

Алткойните може да изпреварят Биткойн

Коефициентът на доминация на Биткойн (BTCD) отбеляза значителен ръст от най-ниското си ниво от 39% през септември 2022 г. Пробивът над нивото на съпротива от 48% през февруари 2022 г. отбеляза решаващо развитие, което доведе до по-нататъшни възходящи движения. През юни BTCD достигна най-високата си стойност от 52.20%.

Понастоящем няма ясно изразена хоризонтална съпротива, но някои индикатори предполагат възможността за локален връх. Седмичният индекс на относителната сила (RSI) е дълбоко в територията на свръхпокупка и близо до нов исторически връх, което в исторически план води до резки низходящи движения. Освен това BTCD се сблъска с отхвърляне на нивото на съпротива на 0.382 Фибоначи корекция при 52%, а спадът продължава от края на юни.

Ако BTCD продължи да се понижава обратно до нивото от 48%, това може да означава, че алткойните може да изпреварят Биткойн. Тази прогноза обаче би станала невалидна, ако BTCD затвори над 52% на седмична база, тъй като това потенциално би могло да доведе до значително увеличение до следващата важна съпротива на Фибоначи на ниво 60.33%.

Етериум (ETH) може да поскъпне с поне 10% спрямо Биткойн

Що се отнася до двойката ETH/BTC, трендът е низходящ от септември 2022 г. насам, но се съдържа в низходящ клиновиден модел, който се счита за бичи. Следователно евентуален пробив от клина е най-вероятният бъдещ ценови сценарий.

Няколко индикатора подкрепят тази прогноза. ETH отскочи от линията на подкрепа на клина в края на юни, което доведе до възстановяване на нивото на подкрепа на 0.618 Фибоначи корекция, като и двете се считат за бичи признаци. Освен това седмичният RSI генерира бича дивергенция, което често води до значително възходящо движение.

Важно е да се отбележи, че тези прогнози са спекулативни и се основават на технически анализ, а крипто пазарът е доста волатилен и подлежи на бързи промени. Винаги проявявайте предпазливост и правете своите проучвания, преди да вземете каквото и да е инвестиционно решение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Топ анализатор прогнозира значителни печалби за тези алткойни

Популярният експерт по криптовалути Sherpa изрази бичи настроения по отношение на токена Real World Asset (RWA) със средна капитализация, като същевременно сподели мнение за три други алткойна.

27.09.2024 22:00 1мин. четене Alexander Stefanov

Етериум кит спечели $554,000 след като цената проби над $2,600

Септември донесе изненадващи печалби на крипто пазара, като Етериум се покачи над $2,600.

27.09.2024 21:00 1мин. четене Alexander Stefanov

5 меме криптовалути, които да наблюдаваме през октомври

Въпреки че пазарът като цяло остава спокоен, меме монетите привлякоха вниманието през третото тримесечие.

27.09.2024 20:30 3мин. четене Alexander Zdravkov

Защо цената на Hamster Kombat (HMSTR) се срина веднага след airdrop събитието?

Дългоочакваното airdrop събитие на Hamster Kombat (HMSTR) се състоя вчера, 26 септември, като бяха разпределени общо 60 милиона токена.

27.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.