Home

БРИКС: 3 държави се присъединиха към алианса според министър от съюза

29.07.2023 8:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: 3 държави се присъединиха към алианса според министър от съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандор спомена за разширяването на БРИКС преди срещата на върха Русия-Африка в Санкт Петербург.

Според предоставената информация още три държави са се присъединили към икономическия съюз БРИКС, с което броят на членовете му е нараснал на осем.

Първоначално алиансът БРИКС се състоеше от Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка. Засега обаче новите държави, които се присъединяват към алианса, не са назовани в предоставения текст.

Южноафриканският министър на външните работи Наледи Пандор подчерта, че страните, които искат да се присъединят към БРИКС, са привлечени от прогресивните идеали на блока, който се фокусира върху ключови въпроси на развитието като мира и сигурността.

Пандор заяви още, че БРИКС работи в полза на света и не се стреми към използване на океаните, горите или изменението на климата като оръжие.

Според посланика на Южна Африка в БРИКС Анил Сооклал до момента 44 държави са изразили интерес да се присъединят към алианса. Все още обаче не са разкрити конкретни подробности относно трите нови държави членки.

Държавите, които са проявили интерес да станат нови членове на БРИКС, включват:

  • Аржентина
  • Иран
  • Саудитска Арабия
  • Обединени арабски емирства
  • Куба
  • Демократична република Конго
  • Коморските острови
  • Габон
  • Казахстан

Освен това според информацията се обмисля включването на Саудитска Арабия в алианса още през следващия месец. Това решение до голяма степен е продиктувано от необходимостта Саудитска Арабия да окаже финансова подкрепа на Новата банка за развитие (НБР) на БРИКС и да установи трансгранични транзакции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Токенизираните активи скоро ще надхвърлят стойността на криптовалутите според експерт

Съоснователят на Chainlink Сергей Назаров прогнозира, че токенизираните активи от реалния свят (RWA) скоро ще надминат по стойност криптовалутите.

20.09.2024 12:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

CertiK Ventures разкри инвестиция от $45 милиона за насърчаване на Web3 проекти

CertiK Ventures, инвестиционното звено на известната компания за блокчейн сигурност CertiK, е начело на усилията за насърчаване на Web3 иновациите със значителна инициатива за финансиране на стойност $45 милиона, обявена на 19 септември.

20.09.2024 11:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Хедж фонд мениджър предупреждава за икономически проблеми при победа на Камала Харис

Магнатът на хедж фондове Джон Полсън алармира за потенциалното въздействие на Камала Харис върху икономиката на САЩ, ако тя спечели президентския пост през ноември.

20.09.2024 10:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

FTX на път да “наводни” пазара с $16 милиарда – какво означава това?

От началото на четвъртото тримесечие на 2024 г. фалиралата крипто борса ще започне да разпределя активи на стойност $16 милиарда между кредиторите.

20.09.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.