Home

Apple тества собствен AI чатбот за да се конкурира с OpenAI и Google

19.07.2023 22:00 2мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Apple тества собствен AI чатбот за да се конкурира с OpenAI и Google

Съобщава се, че Apple работи по инструменти за изкуствен интелект, за да се конкурира с компании като OpenAI и Google, както се посочва в скорошен доклад на Bloomberg.

Наричан вътрешно “Apple GPT”, технологичният гигант е разработил чатбот и планира да направи важно съобщение, свързано с изкуствения интелект, през следващата година.

За да създаде големи езикови модели като ChatGPT на OpenAI и Bard на Google, Apple е изградила своя собствена рамка, наречена “Ajax”. Тази рамка работи в Google Cloud и е изградена с помощта на Google JAX – рамката за машинно обучение на гиганта в търсенето. Apple използва Ajax за изграждане на големи езикови модели и като основа за своя вътрешен инструмент в стил ChatGPT.

Първоначално вътрешното внедряване на чатбота беше забавено поради опасения за сигурността на генеративния изкуствен интелект. Сега обаче той е достъпен за повече служители на Apple, въпреки че достъпът все още изисква специално одобрение. Забележително е, че резултатите от чатбота не могат да се използват за разработване на функции за клиенти.

Понастоящем служителите на Apple използват чатбота за създаване на прототипи на продукти, като му дават възможност да обобщава текст и да отговаря на въпроси въз основа на данните от обучението си.

Чатботът на Apple е сравним със съществуващите предложения като Bard, ChatGPT и Bing AI и няма допълнителни отличителни характеристики.

В последно време Apple активно търси таланти в областта на генеративния изкуствен интелект, като публикува обяви за работа за експерти в тази област.

Докато други компании, като Google, Microsoft и Meta, бързо пуснаха публично продукти с генеративен изкуствен интелект, Apple възприе по-резервиран подход. Въпреки това компанията има за цел да отговори на потребителското търсене на инструменти с генеративен AI, които помагат при задачи като изготвяне на есета и изображения.

В доклада се подчертава и фокусът на Apple върху решаването на потенциалните проблеми с поверителността на личните данни, свързани с изкуствения интелект. Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук подчерта, че изкуственият интелект ще бъде включен в продуктите им след като бъде добре обмислено, като се вземе предвид поверителността на личните данни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как стейкинг наградите влияят на блокчейн мрежите?

Franklin Templeton се включи в дебата дали стейкинг възнагражденията, които допринасят за инфлацията на предлагането на токени, трябва да се разглеждат като разход за мрежата.

30.09.2024 9:32 3мин. четене Alexander Zdravkov

CryptoQuant призовава за регулиране, което да стимулира растежа на Web3

Ки Йонг Джу, главен изпълнителен директор на CryptoQuant, подчерта значението на регулирането за бъдещия растеж на Web3 и криптовалутното пространство.

30.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Ripple се доближава до пускането на стабилната си монета след масово емитиране на токени

Неотдавна Ripple изсече почти всички свои токени RLUSD, като в неделя произведе около 99% от тях в Етериум и в счетоводната книга XRP.

30.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

БРИКС: Nasdaq отправя сериозно предупреждение за долара

Анализатор на Nasdaq изрази загриженост относно съюза БРИКС, предупреждавайки, че блокът може да предизвика криза за щатския долар.

30.09.2024 8:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.