НАЧАЛО Други

Binance официално интегрира Lightning Network на Биткойн

17.07.2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance официално интегрира Lightning Network на Биткойн

В последно време крипто индустрията отбеляза забележителен напредък, като Binance се превърна в значим играч в областта на различните актуализации. 

На 17 юли в публикация в блога си Binance разкри, че нейните потребители вече имат възможността да използват Lightning Network, решение за мащабиране от втори слой, за теглене на Биткойн. 

Освен това борсата е определила конкретни адреси за депозиране на Биткойн за Lightning Network. Това позволява на потребителите да получат достъп до своя адрес за депозит на Биткойн в Lightning Network чрез Binance.

Основната цел на Lightning Network е да повиши скоростта и рентабилността на транзакциите с Биткойн, като същевременно се справи с проблемите, свързани със претоварването. Това се постига, като се даде възможност на потребителите да създават канали за транзакции извън веригата.

Още през май 2023 г. Binance, под ръководството на Чанпен Джао, предостави индикации за предстоящата интеграция.

През този период борсата временно спря тегленията на Биткойн поради рязкото нарастване на обема на търговията, причинено от повишения интерес към новия вид дигитален актив. След успешното разрешаване на проблема борсата заяви:

За да предотвратим подобни случаи в бъдеще, коригирахме таксите си. 

Ще продължим да наблюдаваме дейността във веригата и при необходимост ще направим допълнителни корекции. Освен това екипът ни работи активно по разрешаването на тегления в BTC Lightning Network, което ще бъде от полза в подобни ситуации.

Малко след това потребителите забелязаха присъствието на Lightning възли на Binance, а на 20 юни борсата официално потвърди продължаващите си усилия за включване на Lightning Network.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Банките се дигитализират, но това носи известни рискове

Навлизането на големите технологии във финансовата сфера и нарастващата дигитализация на банковия сектор са довели до появата на нови уязвимости и изостряне на съществуващите рискове, което потенциално налага нови регулации, се посочва в доклад, публикуван от световните банкови регулатори в четвъртък.

17.05.2024 15:00 1 мин. четене

БРИКС: Разделението между членовете на съюза става все по-значимо

Алиансът БРИКС, който се състоеше от пет нации от създаването си през 2009 г., претърпя значителна трансформация миналата година, като отправи покани към шест допълнителни страни.

17.05.2024 14:00 2 мин. четене

БРИКС: Президентите на Русия и Китай обсъждат конфликта в Украйна и долара

В четвъртък руският президент Владимир Путин се срещна с китайския лидер Си Дзинпин, като получи държавно признание за посещението си.

17.05.2024 13:00 2 мин. четене

Топ 10 държави с най-голям дълг към Международния валутен фонд

От създаването си през 1944 г. МВФ е ключов играч в насърчаването на икономическия растеж в световен мащаб.

17.05.2024 12:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.