Home

Лайткойн готов да се изстреля до $200 преди халвинга, прогнозира крипто експерт

30.06.2023 17:49 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Лайткойн готов да се изстреля до $200 преди халвинга, прогнозира крипто експерт

Лайткойн (LTC), преминава през халвинг събитие приблизително на всеки четири години, което намалява възнаграждението за блок, което миньорите получават за валидиране на транзакции. Този механизъм на оскъдност в исторически план е водил до ценови скокове на пазара на криптовалути.

Очаква се предстоящото халвинг събитие да се случи на 2 август 2023 г., по-конкретно в блок 2,520,000. Важно е обаче да се отбележи, че точната дата може да се промени поради колебанията на мрежовия хaшрейт.

Когато настъпи такова събитие, то ще намали възнаграждението за блок, което миньорите получават, като по този начин ще увеличи недостига и потенциално ще повлияе на ценовата динамика на Лайткойн.

Известният крипто анализатор Майкъл ван де Поуп предполага, че Лайткойн показва признаци на рали преди халвинга, като потенциално може да последва стъпките на Биткойн Кеш (BCH) с двукратно увеличение на стойността.

Виждането на Ван де Поуп за рали преди халвинга предполага, че предстоящото халвинг събитие на Лайткойн може да катализира значително поскъпване на цената. Правейки паралел с движението на цената на Биткойн Кеш, който отбеляза значително увеличение на стойността си от 116% през последната седмица, Ван де Поуп предположи, че Лайткойн може да има потенциал да удвои стойността си.

Понастоящем Лайткойн се търгува на цена от около $95, което показва значителен ръст от 12% в рамките на деня и впечатляващ ръст от 11% през последната седмица. Тези положителни ценови движения допринесоха за това пазарната капитализация на Лайткойн да достигне приблизително $7 милиарда.

Най-високата цена, регистрирана за Лайткойн през последните 12 месеца, е $105, което се случи преди 20 седмици. 

Според техническите индикатори на CoinCodex настоящите настроения са бичи, докато индексът на страха и алчността показва 54 (неутрален). През последните 30 дни Лайткойн преживя 17/30 (57%) зелени дни и волатилност на цената от 7.89%.

Понастоящем Лайткойн се търгува над 200-дневната проста пълзяща средна (SMA), като 200-дневната SMA сигнализира “покупка” през последните 10 дни от 20 юни насам.

Освен това цената на Лайткойн е над 50-дневната SMA, която също сигнализира “покупка” през последните 2 дни от 27 юни насам.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Инвеститор реализира 900,000% печалба за две седмици с тази меме монета

Неотдавна крипто трейдър се прочу с това, че само за 15 дни превърна инвестиция от $135 в изумителните $1.2 милиона благодарение на рязкото покачване на стойността на нов токен, наречен Terminus.

25.09.2024 11:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Появяват се признаци на корекция при алткойните според Bitfinex

Отделът по проучвания на водеща крипто борса предупреждава трейдърите да следят отворения интерес (OI), докато търгуват с алткойни.

25.09.2024 10:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Етериум кит шокира пазара с масивно движение след години затишие

Един от ранните инвеститори в Етериум е влязъл в заглавията на вестниците, като е прехвърлил милиони в ETH след години бездействие, както съобщи компанията за блокчейн анализи Lookonchain.

25.09.2024 9:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Разработчиците на Solana със смел ход за увеличаване на печалбите на валидатора

В стремежа си да повиши блок ефективността на Solana Тао Жу, инженер в Anza, е представил предложение за важна промяна в протокола SOL.

25.09.2024 9:04 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.