Home

Страхът кара САЩ да пропускат важни възможности в крипто пространството

30.06.2023 11:00 1мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Страхът кара САЩ да пропускат важни възможности в крипто пространството

Според Брайън Армстронг, главен изпълнителен директор на Coinbase, законодателите в САЩ пропускат ценни възможности в областта на криптовалутите поради опасенията си след срива на FTX миналата година.

Армстронг подчертава упадъка на Съединените щати по отношение на “класацията за икономическа свобода” с течение на времето, позовавайки се на годишен списък, публикуван от фондация “Херитидж“, консервативен мозъчен тръст, базиран във Вашингтон.

Главният изпълнителен директор на Coinbase твърди, че криптовалутата е най-подходящата технология за насърчаване на икономическата свобода в световен мащаб.

“Съединените щати не успяват да се възползват от ранното си предимство, отчасти защото някои политици и регулатори бяха смутени от Сам Банкман-Фрийд и сега искат да покажат твърда позиция по отношение на криптовалутите. Други държави обаче, като Обединеното кралство и ОАЕ, са се отдръпнали от този въпрос. Най-добрият подход за справяне с тази ситуация е да се въведат разумни разпоредби, които защитават потребителите и предотвратяват възникването на подобни инциденти.”

Сам Банкман-Фрийд, бившият главен изпълнителен директор на FTX, който се сблъска с позора след срива на своята криптовалутна империя, имаше значително присъствие като политически донор преди този инцидент.

Съобщава се, че само през предишния изборен цикъл той е допринесъл с приблизително $40 милионра. През декември The Verge публикува статия, в която се посочва, че три предизборни групи на Демократическата партия, които са получили финансиране от Банкман-Фрийд, планират да върнат политически вноски на стойност над $1 милион.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Стабилните монети и криптовалутите застрашават фиатните пари в Източна Азия

Стабилните монети и криптовалутите започват да изместват фиатните валути в няколко държави от Източна Азия, което демонстрира нарастващото им значение в развиващите се пазари.

23.09.2024 19:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

БРИКС: Русия настоява за по-голяма роля на съюза в световната енергетика

В понеделник, 23 септември, Владимир Путин се застъпи за разширяване на ролята на групата БРИКС на световните енергийни пазари, тъй като Русия се стреми да противодейства на западното господство.

23.09.2024 18:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Крипто фондовете за рисков капитал нарастват с $2.2 милиарда

Тази година крипто инвеститорите в рисков капитал са набрали над $2.2 милиарда, като наскоро бяха осигурени над $500 милиона.

23.09.2024 18:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Hemi се опитва да обедини Биткойн и Етериум с “тунели” между веригите

На фона на неотдавнашните крипто хакове, разкриващи уязвимости в крос-верижните мостове, общността проучва по-безопасни алтернативи за оперативна съвместимост.

23.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.