Home

Цената на Етериум се е насочила към $3,000 – какво да следим?

25.06.2023 10:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Етериум се е насочила към $3,000 – какво да следим?

Индикаторите, извлечени от данните от веригата и графиките на цените на ETH, показват възможността за предстоящо рали към границата от $3,000.

Неотдавнашните движения на веригата на Етериум разкриват признаци на бичи натиск около актива, тъй като балансът на ETH токените, държани на борсите, достигна безпрецедентно ниско ниво. Освен това броят на стейкинг депозитите продължава да расте, което показва нарастващ интерес.

Техническият анализ на цената на Етериум предполага, че криптовалутата има потенциал да си възвърне границата от $3,000. Постигането на тази цел обаче зависи от способността на купувачите да преодолеят зоната на съпротива, разположена между $1,900 и $2,000.

Данните от Glassnode показват, че процентът ETH токени, държани на борсите, е спаднал значително, достигайки исторически минимум от 12.6% през последния месец. Подобно намаляване обикновено показва бичи пазарни настроения, тъй като се смята, че по-малко токени са лесно достъпни за продажба.

Обемът на тегленията от борсите отбеляза значително увеличение в началото на юни, което съвпадна с регулаторните репресии срещу големи платформи като Binance и Coinbase.

Въпреки това размерът на тегленията и положителното ценово действие отразяват тенденциите, наблюдавани през ноември 2022 г., когато ETH преживя бърз скок от над 33% след подобен спад на борсовите баланси.

Освен това количеството ETH, заключено в стейкинг договори, претърпя значителен ръст след обновяването на Shapella през април. Понастоящем в такива договори са депозирани над 23 милиона ETH, което съставлява 19.1% от общото му предлагане.

Данните на Glassnode разкриват, че приблизително 30% от предлагането на ETH сега е заключено в смарт договори, включително такива, свързани с децентрализирано финансиране и стейкинг. Този процент е нараснал от 25.5% в началото на 2023 г.

Увеличеното изтегляне от борсите и нарастването на броя на ETH токени, депозирани в смарт договори, допринасят положително за цената на ETH, като намаляват ликвидното му предлагане.

Цената на алткойнът наскоро проби над 50-дневната пълзяща средна, сигнализирайки за бичи пробив, като към момента на писане на статията един ETH токен се търгува за $1,867.

Понастоящем двойката ETH/USD среща съпротива на хоризонталното ниво от $1,906. Наблюдавайки модел на възходящ триъгълник, двойката последователно отбелязва по-високи дъна от ноември 2022 г. насам. Диапазонът от $1,900 до $2,000 служи както за техническо, така и за психологическо ниво на съпротива.

Ако има успешен пробив над $2,000, това потенциално може да насочи ETH към ценовите нива, наблюдавани по време на пробива през 2022 г., които бяха около $3,000. Освен това целите, очертани от възходящия модел на бичи канал, съвпадат с тези нива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Директорът на Bitwise твърди, че най-влиятелните финансови фигури се насочват към крипто

Макар че значителните инвестиции в Биткойн в рамките на портфейлите на клиентите, управлявани от финансови консултанти, може би все още не са на хоризонта, нарастващ брой консултанти включват криптоактиви в личните си портфейли, според Мат Хоуган, главен оперативен директор на Bitwise.

24.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Ето с коя криптовалута трейдър успя да превърне $135 в $1.2 милиона за 15 дни

Печалбите на една от меме монетите подчертава огромния потенциал в този сектор, като превърнаха скромната инвестиция от $135 в $1.2 милиона за малко повече от две седмици.

24.09.2024 20:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Hamster Kombat блокира над 2 милиона потребители преди airdrop събитието

Hamster Kombat изключи 2.3 милиона потребители за измама преди airdrop на HMSTR токена, което се равнява на населението на град като Рим.

24.09.2024 19:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Тези 3 алткойна са готови за печалби според познат крипто анализатор

Популярен крипто стратег, известен като Bluntz, смята, че протоколът от първи слой Sui (SUI) е на път да достигне най-високите си стойности за всички времена.

24.09.2024 18:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.