НАЧАЛО Крипто Крими

Компании за рисков капитал се изправят срещу основателя на Curve в правен спор

11.06.2023 13:35 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Компании за рисков капитал се изправят срещу основателя на Curve в правен спор

В Сан Франциско се разгръща правна битка, в която участват три водещи компании за рисков капитал в областта на криптовалутите и основателят на Curve, популярна децентрализирана борса.

Ищците, ParaFi, Framework Ventures и 1kx, обвиняват основателя на Curve, Майкъл Егоров в измамни практики и незаконно присвояване на търговски тайни, което е довело до финансови щети.

Защитата на Егоров твърди, че обвиненията са опит за подкопаване на продължаващите от 2020 г. съдебни спорове в Швейцария.

Ищците твърдят, че Егоров ги е подвел да споделят търговски тайни и да инвестират $1 милион в Swiss Stake, дружество, свързано с Curve, под фалшив предлог.

Адвокатите на Егоров оспориха тези твърдения, твърдейки, че разказът е измислен и се опровергава от доказателствата, предоставени от самите ищци.

Според иска Егоров е създал концепцията за Curve, докато е работил за NuCypher в САЩ и е потърсил инвестиции в рисков капитал от трите компании, участващи в спора.

Ищците твърдят, че Егоров ги е подвел относно използването на активите им в Swiss Stake и е манипулирал разпределението на властта, като е облагодетелствал себе си и е продавал CRV токени с цел печалба, запазвайки контрола си.

Те твърдят, че Егоров се е облагодетелствал от техните средства, депозирани в ликвидните пулове на Curve и е продал CRV токени, които според тях са им принадлежали.

Ищците твърдят, че не са получили обещаното дялово участие, инвестицията им от $1 милион не е възстановена и им е отказано да получат CRV токените, които им се полагат.

Те също така твърдят, че измамата на Егоров ги е довела до пропускане на бизнес възможности с конкуренти на Curve.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Kрипто инфлуенсър се призна за виновен за участие в измама на стойност над $1 милион

В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага, известен в света на криптовалутите като „TJ Stone“, призна участието си в телеграфна измама. Сфрага е измамил повече от дузина лица, като е натрупал над $1.3 милиона чрез измамни схеми.

19.05.2024 2:00 2 мин. четене

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Нигерия отказа да пусне задържания директор на Binance под гаранция

Тигран Гамбарян, изпълнителен директор на Binance, е задържан в Нигерия от февруари по обвинения в пране на пари.

18.05.2024 3:00 2 мин. четене

Бившият директор на Binance все още не е вкаран в затвора

Според неотдавнашен доклад основателят на Binance Чанпен (CZ) Джао все още не е започнал да излежава четиримесечната си присъда поради процедурни въпроси в системата на наказателното правосъдие.

17.05.2024 7:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.