Home

Solana: Този анализатор е оптимистично настроен за бъдещето на проекта

10.06.2023 19:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Solana: Този анализатор е оптимистично настроен за бъдещето на проекта

Анализатор, който се следи отблизо от индустрията, изрази бичи настроения по отношение на блокчейн разработката на Solana (SOL), пряк конкурент на Етериум (ETH).

По време на неотдавнашно интервю с Пол Барън за InvestAnswers, анализаторът похвали впечатляващите подобрения, които се извършват в рамките на екосистемата на Solana. Анализаторът си спомни, че е бил запленен от Solana преди около 25-26 месеца, когато е търсил потенциален “убиец” на Етериум, за да предпази своите ETH притежания.

През последните 26 месеца анализаторът определи развитието на Solana като поразително и наистина забележително.

Анализаторът изтъкна постиженията на Solana, като например валидационния клиент с отворен код Firedancer, разработен от Jump Crypto. Очаква се тези подобрения да подобрят мащабируемостта и да намалят времето за мрежова обработка на блокчейна на Solana.

Бъдещите планове за мащабируемост на Solana са особено интересни за анализатора, а именно валидаторът Firedancer и възможностите за странично мащабиране.

Въвеждането на Firedancer има за цел значително да повиши мащабируемостта на Solana, като същевременно намали латентността до милисекунди.

Анализаторът подчерта, че този технологичен пробив представлява съществена заплаха за различни субекти и потенциално може да съперничи на времето за латентност на централизирани борси като Нюйоркската фондова борса и NASDAQ.

Анализаторът цитира доклад на компанията за крипто анализи Messari, в който се подчертава въздействието на Firedancer върху Solana. В доклада се обсъждат последиците за Solana по отношение на сигурността, разходите, времето за обработка и най-важното – латентността. Според анализатора тези аспекти често се пренебрегват, но са от решаващо значение за разбирането на значението на постиженията на Solana.

Анализаторът твърди още, че продължаващите подобрения в екосистемата на Solana я отличават от други блокчейн проекти. Очаква се тези разработки да стимулират по-нататъшното развитие и да разширят обхвата на случаите на използване на платформата.

Анализаторът заключи, че уникалните характеристики на Solana често остават незабелязани, като много хора погрешно я групират заедно с други решения от първи и втори слой. Значителният напредък на Solana обаче я поставя далеч напред по отношение на мащабируемостта.

Анализаторът подчерта, че постигането на огромен мащаб е от съществено значение за включването на един милиард потребители, докато нулевата латентност и високата пропускателна способност са жизненоважни за приемането на широк спектър от случаи на използване.

Понастоящем Solana се търгува на цена от $18.97, което представлява спад от около 7% през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Алткойните са готови да навлезнат в бича фаза според експерт

Алткойн пазарът може скоро да навлезе в бичи период.

23.09.2024 22:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Този алткойн поскъпна с почти 40% след листинг на Binance

В понеделник инвеститорският интерес към играта, базирана на блокчейн, и DeFi протокола се повиши, като цената на токена скочи с близо 37%.

23.09.2024 19:40 1мин. четене Alexander Zdravkov

Hemi се опитва да обедини Биткойн и Етериум с “тунели” между веригите

На фона на неотдавнашните крипто хакове, разкриващи уязвимости в крос-верижните мостове, общността проучва по-безопасни алтернативи за оперативна съвместимост.

23.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Топ 5 ключови събития в САЩ, които крипто инвеститорите ще следят тази седмица

Тази седмица финансовите пазари следят отблизо няколко ключови икономически събития в САЩ, които биха могли да окажат пряко или косвено въздействие върху стратегиите на криптоинвеститорите.

23.09.2024 17:00 3мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.