НАЧАЛО Други

Къде да инвестираме по време на рецесия

юни 9, 2023 10:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Къде да инвестираме по време на рецесия

Докато много инвеститори очакват признаци на икономически подем, историческите пазарни цикли показват потенциала за изключителна възвръщаемост от фондове, създадени в трудни периоди. 

По-специално, няколко стартъпа еднорози за милиарди долари, включително Uber, Airbnb, Slack, WhatsApp и Square, са възникнали по време на или около икономически рецесии. Ето защо схващането, че рецесията е изгубена възможност поради несигурност, е погрешно. 

В действителност инвестирането в стартиращи предприятия в ранен етап на развитие по време на пазарен спад може да предложи стратегически предимства поради няколко причини причини.

  • Една от тях е, че по време на икономическия бум основателите често навлизат на пазара с полуоформени идеи, излишни решения и липса на решителност, необходима за изграждането на компания за милиарди долари от нулата. Обратно, спадовете отделят по-слабите компании от останалите, оставяйки след себе си пул от висококачествени начинания с по-голяма решителност и по-иновативни идеи. Тези стартиращи предприятия се предлагат на по-разумни оценки, отколкото при предишни спадове.
  • Също така рецесиите оказват влияние върху оценките на стартъпите, както и на всеки друг клас активи, особено на компаниите в ранен етап на развитие. Следователно инвестирането в стартиращи предприятия по време на рецесия ви позволява да се възползвате от иновативни предприятия на по-ниски цени. Това предоставя възможност за придобиване на експозиция към диверсифициран портфейл със значителен потенциал за растеж при по-ниски входни разходи, породени от икономическия спад.
  • Освен това икономическият спад често стимулира иновациите и прекъсването на дейността, задвижвани от гъвкави и адаптивни предприемачи. Стартиращите предприятия притежават гъвкавостта да се адаптират към променящите се пазарни условия и да запълват празнините, оставени от изпитващите затруднения действащи предприятия. Инвестирайки в стартиращи предприятия по време на рецесия, вие не само подкрепяте тези иновативни начинания, но и можете да се възползвате от техния растеж, когато икономиката се възстанови.

Ако все пак искате да започнете да инвестирате в стартиращи предприятия по време на рецесия, то долуизброените подходи може да са ви от полза.

  • “Ангелско” инвестиране:

Ангелското инвестиране включва предоставяне на финансова подкрепа на компании в ранен етап на развитие в замяна на дялово участие или конвертируем дълг. За да започнете процеса по ангелско инвестиране , то може да проверите внимателно 20-30 технологични стартъпа в ранен етап през следващите няколко години. 

  • Фондове за рисков капитал:

Ако сте начинаещ в инвестирането в стартиращи предприятия, помислете за разпределяне на капитала си в един или повече фондове за рисков капитал. В тези фондове опитни генерални партньори вземат инвестиционни решения от ваше име. 

За да подобрите шансовете си за успех, изберете фондове, ръководени от генерални директори с доказани знания и опит в генерирането на възвръщаемост. Търсете мениджъри на фондове за предварително стартиране и фондове за начално финансиране, които са доказали способността си да идентифицират големи инвестиционни възможности.

Заключение

Въпреки че последиците от рецесията са временни, инвестициите в стартиращи предприятия са дългосрочни ангажименти. Инвестирането в стартъпи по време на пазарен спад дава възможност да се възползвате от по-качествени основатели, революционен потенциал, по-ниски оценки и последващо икономическо възстановяване.

Оцелелите и процъфтяващите стартъпи могат да донесат значителна възвръщаемост с течение на времето. Диверсифицирайки инвестиционния си портфейл с рисков капитал, вие излизате извън рамките на традиционните класове активи като акции и облигации.

В крайна сметка смелите инвеститори са тези, които притежават потенциал за несравним успех през тези трудни периоди. Що се отнася до мен, аз активно ще търся изключителни основатели, които демонстрират убеденост и компетентност да изградят следващото поколение успешни предприятия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Колко важен пазар е Европа за американските крипто компании

Американската крипто компания Galaxy Digital обяви плановете си да разшири присъствието си в Европа и назначи първия си главен изпълнителен директор за региона. 

септември 24, 2023 14:00 2 мин. четене

Забраната за износ на петрол от Русия може да е директна заплаха за Европа

Неотдавнашното руско ембарго върху износа на дизелово гориво, съчетано с предварителното спиране на морския внос от страна на Европейския съюз като част от санкциите срещу действията на Русия в Украйна, представлява критично предизвикателство за Европа.

септември 24, 2023 10:00 2 мин. четене

Ето как САЩ може да се противопостави на БРИКС

С разпадането на ерата на Pax Americana Съединените щати се нуждаят от надеждни съюзници. Въпреки че зависимостта от традиционното трио Великобритания, Германия и Япония има своите предимства, наложително е да се разшири кръгът на стратегическите партньорства.

септември 24, 2023 9:00 3 мин. четене

Пробив в сигурността на Nansen – застрашен ли e NFT пазара OpenSea?

OpenSea, широко използвана платформа за търговия с незаменяеми токени (NFT), предупреди своите потребители за сигурността на техните API ключове след оповестяване от страна на Nansen относно потенциално компрометиране на клиентски данни поради инцидент, свързан със сигурността.

септември 24, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.