НАЧАЛО Други

Тавана на дълга на САЩ: Крипто данъкът е оттеглен, одобрението е постигнато

02.06.2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тавана на дълга на САЩ: Крипто данъкът е оттеглен, одобрението е постигнато

Неотдавнашното одобрение на законопроекта за тавана на дълга на САЩ от Камарата на представителите взе изненадващ обрат, тъй като спорната тема за крипто данъчното облагане беше ефективно заобиколена.

Първоначално срещнал съпротива от страна на президента Джо Байдън и други, които смятаха, че той ще облагодетелства богатите укриватели на данъци и търговците на криптовалути, законопроектът в крайна сметка си осигури достатъчна подкрепа, осигурявайки значително облекчение при надвисналата заплаха от национален фалит.

Критична точка на конфликт около законопроекта за тавана на дълга беше неговото отражение върху търговците на криптовалути, особено върху стратегията за прибиране на данъчни загуби. Това създаде значителни разногласия сред законодателите.

Въпреки това, чрез изключване на въпроса за данъчното облагане на криптовалутите от окончателния законопроект, беше постигнат пробив, позволяващ постигането на двупартийно споразумение и успешното му приемане в Камарата на представителите.

Таванът на дълга е крайъгълен камък на фискалната политика на САЩ от 1917 г. насам, като ограничава общата сума, която федералното правителство може да заеме. Неотдавнашната безизходица по отношение на тавана на дълга породи опасения за възможен фалит. С успешното приемане на законопроекта обаче кризата беше предотвратена, което гарантира непрекъснатост на правителствените операции и финансова стабилност.

Новият законопроект включва отлагане на тавана на дълга до първото тримесечие на 2025 г., като отменя предложеното от републиканците ограничение на разходите. Освен това законопроектът задължава да се прекрати спирането на плащанията по студентските заеми и да се възстановят неизразходваните средства, раздадени по време на COVID пандемията.с

Включени са и цялостни промени в законите на страната за издаване на разрешителни в областта на енергетиката, които целят да ускорят процеса на одобрение на нови проекти.

Въпреки че законопроектът беше приет, някои съществени спорни въпроси останаха нерешени. Споразумението не отговаря на желанието на републиканците да отменят свързаните с климата разпоредби на ЗИП, нито включва нови увеличения на данъците. Въпреки това законопроектът представлява значителна крачка към финансова стабилност и отговорно управление.

Тъй като страната се ориентира в икономическите последици от пандемията, приемането на законопроекта за тавана на дълга на САЩ служи като критичен момент, определящ посоката на икономическото бъдеще на страната. Като премахна спорния въпрос за данъчното облагане на криптовалутите, законопроектът получи необходимото одобрение и осигури план за бъдеща финансова стабилност.

В заключение, макар да има останали разногласия и нерешени въпроси, одобрението на законопроекта за тавана на дълга на САЩ бележи значителна стъпка към постигането на финансова стабилност и отговорно управление.

Той гарантира правителствените операции, разпределя националния бюджет и разглежда важни области като законите за енергийните разрешителни и спирането на плащанията по студентските заеми. Приемането на законопроекта означава напредък и създава предпоставки за икономическо възстановяване и бъдещо развитие на страната.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Милиардерът Стенли Дръкенмилър намалява значително инвестициите си в Nvidia

Стенли Дръкенмилър наскоро намали дела си в Nvidia не поради загуба на доверие в потенциала на компанията, а по-скоро като отражение на настоящите му резерви по отношение на инвестициите в изкуствен интелект (AI), които според него са станали прекалено ентусиазирани в краткосрочен план.

09.05.2024 0:00 1 мин. четене

Ark Invest на Кати Ууд продава акции на Coinbase на стойност $15 милиона

Ark Invest на Кати Ууд отново привлече вниманието с неотдавнашното си намаляване на притежанията си в акции на Coinbase, което предизвика спекулации за въздействието върху тяхната цена.

08.05.2024 23:00 2 мин. четене

Топ 15 най-слабо представящите се икономики по света по БВП

След икономически спад икономиките често се възстановяват с по-голяма сила, освен ако не се сблъскат с непредвидени предизвикателства по пътя на възстановяването.

08.05.2024 22:30 3 мин. четене

Ето защо не трябва да слушате Робърт Кийосаки според експерт

Разпродажбата на фондовия пазар през последния месец може да е вдъхнала кураж на мечките, но по-внимателен поглед към една значителна дългосрочна линия на тенденциите показва, че спадът, при който S&P 500 се понижи с около 4.6%, едва ли е имал значение.

08.05.2024 22:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.