НАЧАЛО Други

Американските банки могат да наложат ограничения на тегленията на пари в брой

23.05.2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американските банки могат да наложат ограничения на тегленията на пари в брой

Хю Хендри, макроикономически експерт, сподели своите виждания за банковата система на САЩ на фона на продължаващите сътресения във финансовия сектор.

По време на интервю с Даниела Камбоне за “Stansberry Research” мениджърът на хедж фондове подчерта възможността за бъдещи ограничения върху тегленето на пари в брой от клиентите на банките поради строгата парична политика на Федералния резерв.

Хендри обясни, че преди една година вероятността за такива ограничения би била почти нулева, но сега тя непрекъснато се увеличава.

Той обясни тази нарастваща вероятност с това, което нарича “лудостта на Фед“, имайки предвид безпрецедентната скорост и мащаб на повишаване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв. 

Настоящата обстановка подтиква Хендри да съветва да не се държат всички средства в банковата система, особено концентрирани при един кредитор.

Важно е да се отбележи, че в САЩ все още не са познати общи ограничения върху тегленията от банките, но те бяха въведени в Гърция и Кипър по време на дълговата криза в средата на 2010 г. 

Понастоящем Нигерия също налага седмични лимити за теглене на пари в брой в размер на 20,000 наири, за да премине към изцяло дигитална икономика.

Хендри смята, че в банковата индустрия на САЩ ще се наблюдава по-голямо бягство от депозити, тъй като клиентите вече имат възможност да изтеглят средствата си незабавно. Той подчерта, че комбинацията от неконкурентни лихвени проценти и лекотата на бързото теглене на пари подтиква вложителите да прехвърлят средствата си във фондове на паричния пазар, вместо да ги държат в банките.

Понастоящем спестовните сметки предлагат средна годишна процентна доходност (APY) от 0.25%, докато фондовете на паричния пазар осигуряват до 4.75% APY, което е по-близо до референтната лихва на Федералния резерв от 5% до 5.25%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Base е най-доброто решение от втори слой според директора на Coinbase

По време на разговора на 2 май 2024 г. за печалбите на Coinbase за първото тримесечие, главният изпълнителен директор Брайън Армстронг обяви, че Base се очертава като водещото решение от втори слой по обем на транзакциите.

06.05.2024 1:00 2 мин. четене

Използва ли Китай изкуствен интелект, за да манипулира мнението на хората?

Докладите сочат, че Китай използва тактики на когнитивната война, за да формира обществени убеждения и мнения, без да прибягва до пряка военна конфронтация.

06.05.2024 0:00 2 мин. четене

ETFSwap (ETFS) набира $1 милион, за да застане начело на токенизираната търговия с крипто ETF

ETFSwap (ETFS) набра над $1 милион в текущото си ICO, за да оглави търговията с токенизирани ETF на крипто пазара. Това новаторско развитие за ETFSwap (ETFS) демонстрира нарастващия интерес и доверие към новия подход за предлагане на ETF активи на крипто потребителите.

05.05.2024 21:00 4 мин. четене

Защо сътрудничеството между Китай и Европа е толко важно за световната икономика

Завършването на железопътната линия Унгария-Сърбия, водещ проект на китайската инициатива „Пояс и път“ (BRI), обещава да облекчи умората от пътуването на Балканите.

05.05.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.