НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Китове акумулират BTC за $1.9 милиарда в рамките на 18 дни

01.05.2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Китове акумулират BTC за $1.9 милиарда в рамките на 18 дни

Нови данни от компанията за анализ на дигитални активи Santiment разкриват, че Биткойн (BTC) китовете са натрупали активи на стойност близо $2 милиарда по време на последния спад на цената на криптовалутата.

Santiment твърди, че китовете, или инвеститорите, които държат между 100 и 10,000 BTC, колективно са добавили малко над 64,000 BTC на стойност 1.875 милиарда към своите портфейли от 11 април насам.

“Биткойн китовете тихомълком са натрупали отново след прибирането на печалби, [когато цената мина[ над $30,000 на 11 април.”

Платформата за пазарни анализи IntoTheBlock разкри, че през изминалата седмица пазарните участници са изпратили над $1 милиард в BTC на централизирани крипто борси, където те потенциално биха могли да бъдат продадени на свободния пазар.

Според IntoTheBlock крипто борсите са станали свидетели на значителен ръст на депозитите на BTC, след като се появиха фалшиви слухове, че адреси, свързани с несъществуващата борса Mt.Gox, са започнали да прехвърлят средства.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Изкуствен интелект прогнозира цената на Етериум


По-рано този месец два отдавна спящи BTC кита се събудиха от дългогодишен “сън”, за да прехвърлят милиони долари от най-големия крипто актив по пазарна капитализация. Единият кит от ерата на Сатоши, който е останал в спящо състояние от 2011 г. насам, внезапно се събуди и прехвърли $10 милиона в BTC.

Друг спящ преди това кит, който преди това е извършвал трансакции през декември 2013 г., внезапно се съживи и прехвърли Биткойн на стойност над $60 милиона.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува за $29,266.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн вече е стигнал дъното си, започва възстановяване – Артър Хейс

Съоснователят и бивш главен изпълнителен директор на крипто борсата BitMEX Артър Хейс смята, че неотдавнашният спад на Биткойн (BTC), е бил в рамките на очакванията и е представлявал просто необходима пазарна корекция.

03.05.2024 14:30 2 мин. четене

Ето кога е най-доброто време да забогатеете – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, наскоро сподели подхода си за преодоляване на продължаващите сътресения на Биткойн (BTC) пазара, като наблегна на възможностите за натрупване на богатство в условията на спад.

03.05.2024 14:00 1 мин. четене

Биткойн може да консолидира два месеца след халвинга – Bitfinex

Анализаторите от Bitfinex прогнозират потенциална фаза на консолидация за Биткойн с продължителност до два месеца след халвинга.

03.05.2024 11:30 1 мин. четене

Биткойн: Дойде ли времето за масови разпродажби през май?

Главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин наскоро се задълбочи в добре познатия феномен „разпродажба през май“, разпространен на пазара на криптовалути.

03.05.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.