НАЧАЛО Крипто Крими

Trust Wallet откри уязвимост в сигурността, която струва $170,000 на клиентите

24.04.2023 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Trust Wallet откри уязвимост в сигурността, която струва $170,000 на клиентите

Trust Wallet, производител на крипто портфейли, разкри проблем със сигурността, заради който потребителите са загубили $170,000.

Според информацията анонимен специалист по сигурността е докладвал за уязвимостта чрез програмата за награди за откриване на грешки на Trust Wallet през ноември 2022 г.

Компанията е била предупредена за уязвимост в WebAssembly в своята библиотека с отворен код Wallet Core, която е довела до два експлойта.

Потребителите, които са създали нови адреси на портфейли чрез разширението на браузъра между 14 и 23 ноември 2022 г., са уязвими към експлойта, като всички останали портфейли се считат за безопасни.

Trust Wallet призова собствениците на останалите 500 уязвими адреса, оценени на близо $88,000, да преместят активите си на нови портфейлни адреси.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум разработчици критикуват новата френска стабилна монета


Компанията е възстановила разходите на всички засегнати клиенти и заяви, че проблемът не е свързан с неотдавнашно източване на 5,000 ETH от портфейл.

През 2023 г. крипто индустрията стана свидетел, как от над 20 проекта бяха откраднати средства на инвеститори поради хакерски атаки. През март например, DeFi протоколът на Euler Finance загуби $200 милиона.

Подобни случки само показват, че са необходими по-високи стандарти за сигурност, за да се води ефективна борба с тези инциденти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Нигерия отказа да пусне задържания директор на Binance под гаранция

Тигран Гамбарян, изпълнителен директор на Binance, е задържан в Нигерия от февруари по обвинения в пране на пари.

18.05.2024 3:00 2 мин. четене

Бившият директор на Binance все още не е вкаран в затвора

Според неотдавнашен доклад основателят на Binance Чанпен (CZ) Джао все още не е започнал да излежава четиримесечната си присъда поради процедурни въпроси в системата на наказателното правосъдие.

17.05.2024 7:30 1 мин. четене

Китай разби крипто мрежа за пране на пари за милиарди

Във вторник китайските власти обявиха разбиването на значителна незаконна банкова операция, която е обработила транзакции на стойност най-малко $1.9 милиарда, използвайки криптовалутата Tether (USDT).

17.05.2024 1:00 1 мин. четене

Бивш директор на FTX иска намалена присъда от 18 месеца

В неотдавнашна съдебна жалба правният екип на Райън Саламе се застъпи за максимална присъда от 18 месеца за бившия съизпълнителен директор на FTX Digital Markets на фона на обвиненията, които отекнаха в цялата крипто сфера, подчертавайки деликатния баланс между бързите иновации и спазването на регулаторните изисквания.

16.05.2024 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.