НАЧАЛО Други

Биткойн: Неотдавнашният скок може да е капан, твърди крипто анализатор

17.04.2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Неотдавнашният скок може да е капан, твърди крипто анализатор

Никълъс Мертън, известен крипто анализатор и водещ на DataDash, шортва Биткойн (BTC), след като цената на криптовалутата се е повишила с около 100% от ноември насам.

Мертен вярва, че неотдавнашният ръст на цената на Биткойн е капан под формата на облекчително рали, подхранван от “прекомерното изобилие”, което се разпространява на крипто пазарите.

Според него понастоящем Биткойн е изправен пред съпротива в диапазона от $29,000 до $32,000, което може да доведе до скорошно понижение на стойността му. Той планира да шортва Биткойн, изчаквайки да се появят подходящите ситуации.

Мертен предупреди да не се сравнява настоящата ситуация с ценовото действие на Биткойн през 2019 г., когато за няколко месеца актива реализира рали от 300%. Той смята, че е малко вероятно Биткойн да последва същото хиперболично, бързо възстановяване, което преживя по време на последния цикъл.

Според него по-подходящо сравнение е същият капан под формата на облекчително рали, което се случи по време на този мечи пазар.
Мертен смята, че Биткойн най-вероятно следва модел, подобен на този, който се случи през юни 2021 г., когато започна рали до нов исторически връх (ATH) и след това се срина.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Пробив в данните на портфейла MetaMask: Какво трябва да знаете?


Той отбеляза, че Биткойн се е покачил със 139% в рамките на 20 седмици, за да падне обратно, когато всички бяха убедени в суперцикъла, срива на долара и това, че Биткойн е суперактивът, който ще върви към $100,000. След това флагманската криптовалута навлезе в брутален мечи пазар, който продължи дълго време.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена от $30,050, което представлява спад от около почти 0.5% през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

БРИКС: Доларът е в опасност според МВФ

Международният валутен фонд (МВФ), често наричан Световна банка, признава нарастващата заплаха, която държавите от БРИКС и други местни валути представляват за господството на щатския долар.

18.05.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.