Home

NFT пазарът: Основни изводи от проучването на CoinGecko

08.04.2023 9:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT пазарът: Основни изводи от проучването на CoinGecko

Според неотдавнашно проучване, проведено от CoinGecko, 75.8% от анкетираните твърдят, че притежават NFT, докато 21.7% съобщават, че никога не са имали.

Проучването е проведено между декември 2022 г. и януари 2023 г. и в него са участвали 438 души. Докладът също така установи, че 2.5% от респондентите преди това са притежавали незаменяеми токени (NFT), но са ги продали.

Чрез проучването не са установени причините, които стоят зад решенията на инвеститорите да притежават или да не притежават този вид дигитални токени.

Проучването изследва и размера на NFT портфолиата на инвеститорите.

Според доклада една четвърт от инвеститорите, които са притежавали NFT, са имали повече от 50 броя, докато втората по големина кохорта е имала между две и пет NFT. Третата по големина група са инвеститори, които са притежавали между 11 и 20 незаменяеми токена, докато най-малката група се състои от притежатели на само едно NFT.

В доклада се посочва, че инвеститорите, които са спрели да участват в търговията с NFT, обикновено са притежавали между два и пет незаменяеми токена.

Друго проучване, проведено от CoinGecko, изследва нагласите на инвеститорите по отношение на регулаторните правила и потенциалните рискове, свързани с класа активи. Резултатите разкриват, че само 48% от анкетираните желаят засилен регулаторен контрол в сферата на NFT.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Dogecoin предизвика еуфория в социалните мрежи – ще се спука ли балонът?


Само 18.7% от желаещите засилен регулаторен контрол са напълно уверени в нагласата си, докато 22.4% от участниците са с толкова силни убеждения.

По-голямата част от групата, която е съгласна, че пространството се нуждае от повече регулаторен надзор, не е абсолютна сигурна в мнението си, докато по-голямата част от групата, която не е съгласна, е категорично против по-строг регулаторен надзор в пространството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Камала Харис разглежда нови крипто политики за САЩ според Антъни Скарамучи

Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, обяви, че вицепрезидентът Камала Харис работи по политиките за криптовалутите в кампанията си с подкрепата на крипто застъпници.

20.09.2024 20:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Как намаляването на лихвите ще послужи като бичи сигнал за крипто пазара?

Известен крипто анализатор преразгледа гледната си точка за някои дигитални активи след неотдавнашното намаляване на лихвения процент от страна на Федералния резерв.

20.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Намаляването на лихвите с 0.5% е “политически ход” – Доналд Тръмп

Доналд Тръмп разкритикува неотдавнашното решение на Федералния резерв да намали основния си лихвен процент с половин пункт, като го нарече “политическа маневра” и предположи, че по-малкото намаление би било по-подходящо.

20.09.2024 19:45 2мин. четене Alexander Zdravkov

Игра от платформата на Telegram пусна собствен токен, започвайки търговия на Binance

Играта за печелене с докосване (Tap-To-Earn) в рамките на приложението Telegram, Catizen, официално пусна своя токен, CATI, който вече е достъпен за търговия на Binance и други големи борси.

20.09.2024 19:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.