Home

Dogecoin предизвика еуфория в социалните мрежи – ще се спука ли балонът?

06.04.2023 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Dogecoin предизвика еуфория в социалните мрежи – ще се спука ли балонът?

Цената на Dogecoin наскоро надхвърли $0.10, достигайки четиримесечен връх, след като Twitter вгради логото на токена на началната си страница на 3 април, което доведе до скок на DOGE с 25% в рамките на час час.

Въпреки това, метриките на веригата показват, че миньорите започват да разпродават своите дялове, за да регистрират печалби, което може да доведе до корекция на цената.

Според данни, събрани от IntoTheblock, през последната седмица миньорите на Dogecoin са продали 130 милиона монети, което се равнява на около $11.8 милиона. Продажбата на блок награди в големи количества може да увеличи предлагането на монети, налични на пазара, което да доведе до значително въздействие върху цената на криптовалутата. Миньорите на Dogecoin притежават близо 3.3% от общото предлагане на DOGE.

Освен това, активността в социалните медии, свързана с Dogecoin, се повиши до нива на еуфория, което показва допълнителен потенциал за възстановяване на цената. Глобалната общност на Dogecoin в момента е в състояние на еуфория, като споменаванията на DOGE в социалните медии се увеличават бързо.

Според анализите на веригата се наблюдава значително увеличение на социалния обем на Dogecoin, който между 2 и 5 април се е увеличил от 4,244 на 17,248.

Това число обаче вече е надхвърлено поради неотдавнашните действия на Илон Мъск в Twitter. Данните сочат, че когато споменаванията в социалните медии надхвърлят 13,000 на ден обикновено следва отдръпване на цената.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Dogecoin: Крипто търговец реализира печалба от $1 милион за 30 минути


Анализаторите прогнозират, че DOGE може да тества отново нивото на $0.076, ако загуби подкрепата при $0.088. По-сериозния наплив за покупки от 167 милиона токена обаче може да помогне мечките да се задържат на ниво от $0.076.

В случай обаче, че DOGE успее да премине границата от $0.11, може да започне бичи подем към $0.12. Въпреки това, песимистите на пазара са създали поръчки за продажба на около 157 милиона токена на тази ценова точка. За да може DOGE да достигне това ниво, алткойнът трябва да преодолее тежестта на натиска от продажби на около 100 милиона токена.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Фондация Етериум не спира с продажбите на ETH

Според анализаторите на Spot On Chain фондация Етериум постоянно разпродава големи количества Етериум.

20.09.2024 20:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Как намаляването на лихвите ще послужи като бичи сигнал за крипто пазара?

Известен крипто анализатор преразгледа гледната си точка за някои дигитални активи след неотдавнашното намаляване на лихвения процент от страна на Федералния резерв.

20.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

ИЗВЪНРЕДНО: Топ мениджър на активи ще стартира взаимен фонд на Solana

Franklin Templeton, гигантът в управлението на активи с авоари за $1.5 трилиона, ще пусне взаимен фонд на блокчейна на Solana.

20.09.2024 13:15 2мин. четене Alexander Zdravkov

САЩ: Този щат вече приема Биткойн и USDC за плащания

Исторически важен щат започна да приема плащания с криптовалути за държавни услуги.

20.09.2024 10:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.