НАЧАЛО Други

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

27.03.2023 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си за кризата във финансовата система на САЩ в новия епизод на подкаста "All-In".

Милиардерът разкритикува решението на Федералния резерв (Фед) да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта, наричайки го най-лошия възможен вариант.

Той предложи Фед да повиши лихвените проценти с 50 базисни пункта, въпреки потенциалната паника, която това би могло да предизвика, за да се разкрие какво е фундаментално счупено в системата.

Палихапития подчерта, че Фед може да се справи с хаоса, който настъпва при налагането на по-високи лихвени проценти, но не разполага с подходящи инструменти, за да се справи с избухналата инфлация.

Той смята, че сегашната амбициозност на Фед да повиши лихвените проценти всъщност може да навреди на икономиката. Палихапития призова лихвените проценти да бъдат по-големи от терминалната инфлация, което означава, че 5% ставка на фондовете на Фед е недостатъчна.

Той предположи, че за достатъчно свиване е необходим отпечатък от 5.5 % до 5.75 %, след което Фед може да реши проблема с ликвидност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво предстои за Биткойн? – Б. Коуен


Палихапития доразви тезата, че непредприемането на тези стъпки може да доведе до несигурност, която има разяждащ ефект върху кредитирането и поемането на риск, което в крайна сметка причинява реални щети на икономиката.

Той подчерта, че е необходимо да се признае проблемът с “лепкавата” инфлация и да се предприемат решителни действия за пречупването му.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Технологичните гиганти формират коалиции, за да се борят с Nvidia

На фона на глобалната конкуренция за оспорване на господството на Nvidia в сектора на AI чиповете, компаниите засилват усилията си да заемат своята ниша.

08.05.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Сърбия може да обърне гръб на Европа и да се насочи към Китай

Посещението на китайския президент Си Дзинпин в Белград на 7 май се случва на фона на съпротивата на президента на Сърбия Александър Вучич да се присъедини към Запада, особено към ЕС.

08.05.2024 7:30 2 мин. четене

Кешът засенчва облигациите тази година – но това може да се промени

През 2024 г. парите в брой се представят по-добре от голяма част от облигационния пазар. Основната причина за по-доброто представяне на парите в брой в сравнение с облигациите беше забавеното преминаване на Федералния резерв към намаляване на лихвените проценти през тази година, тъй като някои аспекти на инфлацията се оказаха по-устойчиви на контрол, отколкото се очакваше първоначално.

08.05.2024 7:00 2 мин. четене

4 катализатора, които могат да разпалят исторически подем на фондовия пазар

Дейвид Хънтър, главен макро стратег в Contrarian Macro Advisors, вярва, че фондовият пазар може да е готов за безпрецедентно рали, цитирайки няколко катализатора, движещи потенциални увеличения на цените на акциите.

08.05.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.