НАЧАЛО Регулации

Нужни са координирани глобални усилия за крипторегулации – Г-20

25.02.2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нужни са координирани глобални усилия за крипторегулации – Г-20

Според министъра на финансите Нирмала Ситхараман Индия настоява за координирана глобална политика за регулиране на криптовалутите.

Индийският министър на финансите Нирмала Ситхараман призова за координирани усилия между държавите от Г-20 за реформиране на глобалните правила за криптовалутите, като подчерта необходимостта от по-добро разбиране на макро финансовите последици от крипто активите.

По време на първата среща на министрите на финансите и управителите на централните банки на държавите от Г-20, проведена под председателството на Индия, членовете обсъдиха потенциала на технологичните иновации, включително свързаните с тях рискове, и подчертаха значението на балансирането на тези рискове за осигуряване на финансова стабилност.

В заключителните си бележки Ситхараман приветства подкрепата за реформите, свързани с крипто активите, и призова държавите от Г-20 да си сътрудничат в усилията си да подкрепят отговорните технологични иновации и да гарантират стабилността на финансовата система.

Тя също така благодари на Международния валутен фонд (МВФ) за публикуването на изчерпателен документ за макро финансовите последици от криптоактивите, което е сигнал за ангажимента на Индия да създаде правила за криптоактивите в партньорство с други юрисдикции.

Това не е първият път, в който Ситхараман показва подкрепа за координирани крипторегулации в различни юрисдикции. Като се има предвид глобалният обхват на криптоактивите, тя и преди е подчертавала необходимостта от координиран политически подход, за да се гарантира безопасността и сигурността на финансовата система. С началото на индийското председателство на Г-20 този наратив се превръща в основна тема за обсъждане.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Анализатор, предвидил дъното, сподели предупреждение


Докато Индия продължава да настоява за координирана глобална политика по отношение на крипто активите, Бордът за контрол на крикета в Индия (BCCI) издаде консултация, която ограничава франчайзополучателите на женската Висша лига да предприемат партньорства или асоциации със субекти, които участват или оперират, пряко или непряко, в сектора на криптовалутите. Това следва забраната за реклама и спонсорство на криптовалути в мъжката Висша лига по крикет, която беше въведена през 2022 г. Преди забраната индийската Висша лига си беше сътрудничила с поне две местни крипто борси, а именно CoinSwitch Kuber и CoinDCX.

Усилията на Индия за насърчаване на отговорни технологични иновации, като същевременно се гарантира финансовата стабилност чрез координирани глобални крипторегулации, идват в момент, когато крипто е изправено пред засилен контрол от страна на регулаторните органи по целия свят. Тъй като правителствата продължават да се борят с регулаторните предизвикателства, породени от криптоактивите, предстои да видим дали координирани усилия като тези, предложени от Индия, ще доведат до по-съгласувана и последователна регулаторна рамка за крипто активите в световен мащаб.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Американски сенатор оспорва натиска на САЩ върху крипто пазара

На фона на нарастващия глобален регулаторен контрол върху сектора на криптовалутите, сенатор Синтия Лумис се очертава като остър критик на подхода на администрацията на Байдън.

03.05.2024 11:00 1 мин. четене

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

ЕС затяга регулациите за борба с прането на пари в сектора на криптовалутите

Европейският парламент наскоро одобри цялостен пакет от закони, насочени към укрепване на усилията на Европейския съюз за борба с прането на пари (AML) и финансирането на тероризма (CTF), със забележим акцент върху затягането на регулациите в сектора на криптовалутите.

30.04.2024 1:30 2 мин. четене

Основателят на Tron е скептичен за одобрението на спот Етериум ETF

Джъстин Сън, основателят на Tron, изрази скептицизъм по отношение на одобрението на спот Етериум ETF от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

30.04.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.