НАЧАЛО Други

Paxos се разследва от Департамента за финансови услуги на Ню Йорк

11.02.2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Paxos се разследва от Департамента за финансови услуги на Ню Йорк

Съобщава се, че Paxos Trust Company се разследва от Департамента за финансови услуги на Ню Йорк (NYDFS).

Paxos се разследва от Департамента за финансови услуги на Ню Йорк

Paxos Trust Company, емитентът на стабилни монети, който стои зад Binance USD (BUSD) и Paxos Dollar (USDP), се разследва от Департамента за финансови услуги на Ню Йорк (NYDFS).

Точната причина за разследването засега не е ясна.

BUSD е стабилна валута, обезпечена с щатски долари, която беше пусната на пазара след партньорство с Binance през септември 2019 г.

Paxos Dollar (USDP) беше пуснат през 2018 г. и е шестата по големина стабилна монета с пазарна капитализация от около $875 милиарда.

Компанията е създател и на PAX Gold (PAXG), подкрепен със злато токен в Етериум.

Paxos стои зад борсата за цифрови активи itBit, стартирана през 2012 г.

През 2015 г. NYDFS издаде на Paxos “BitLicense”, който позволява на компанията да извършва дейности, свързани с цифрови валути, в щата Ню Йорк.

Скорошно развитие

Съобщенията за разследването все още не са потвърдени. Paxos наскоро опроверга слуховете, че е получила нареждане да оттегли заявлението си за пълна банкова харта от Службата на валутния контрольор на САЩ (OCC).

Paxos твърди, че резервите на нейните токени BUSD и USDP са изцяло обезпечени с американски долари и държавни ценни книжа на САЩ.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: SEC ще отблъсне иновациите – The Blockchain Association


Усилията на NYDFS за защита на потребителите

NYDFS отказа да коментира текущи разследвания. Департаментът работи за защита на потребителите от рисковете, свързани с инвестирането в криптовалута.

През януари 2022 г. NYDFS постигна споразумение за $100 милиона с Coinbase Global U.S. за това, че не е успял да надзирава около 100,000 подозрителни транзакции.

През май 2022 г. NYDFS публикува доклад с насоки за стабилните монети, за да гарантира, че емитентите на стабилни монети напълно обезпечават активите си и редовно атестират.

Разследването на Paxos няма да е първото, инициирано от NYDFS през последната година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето кога е най-доброто време да забогатеете – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, наскоро сподели подхода си за преодоляване на продължаващите сътресения на Биткойн (BTC) пазара, като наблегна на възможностите за натрупване на богатство в условията на спад.

03.05.2024 14:00 1 мин. четене

Турция прекратява всякакви търговски взаимоотношения с Израел

Турция официално обяви намерението си да спре търговията с Израел, като според съобщенията турските официални лица са призовали за спиране на износа и вноса от страната от четвъртък, въпреки че все още няма официално съобщение по въпроса.

03.05.2024 13:30 1 мин. четене

Прогноза за цената на златото за май 2024

В началото на май 2024 г. цените на златото се колебаят около $2,306, отбелязвайки спад спрямо неотдавнашния връх от $2,392, което представлява понижение от близо 3.5% през последните 30 дни.

03.05.2024 13:00 1 мин. четене

Какво ще се случи с икономиката на САЩ ако Тръмп бъде избран за президент?

Предложението на бившия президент Доналд Тръмп за значително увеличаване на митата върху целия внос, с особено високи ставки върху стоки от страни като Китай, бележи връщане към протекционистичната му търговска позиция, която бе характерна за голяма част от първия му мандат

03.05.2024 12:30 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.