Home

Интересът на институциите към дигиталните активи остава силен – BNY Mellon

09.02.2023 17:00 2мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Интересът на институциите към дигиталните активи остава силен – BNY Mellon

Ръководител от BNY Mellon заяви, че спадът на пазара на криптовалути няма да повлияе на институционалния интерес към дигиталните активи.

На конференция, организирана от Afore Consulting, Демиси заяви, че “индустрията на дигиталните активи е тук, за да остане” и че институционалните инвеститори имат силен интерес към криптовалутите.

Проучване на BNY Mellon подкрепя мнението на Демиси

Проучване, проведено от банката през октомври 2022 г., установи, че 91% от клиентите на банката-попечител се интересуват от инвестиране в токенизирани продукти, базирани на блокчейн.

Освен това, 86% от институционалните играчи възприемат стратегията “купи и дръж”, което показва, че те виждат пазара на криптовалути като дългосрочна игра.

88% от анкетираните също така заявяват, че сериозният спад на пазара на криптовалути през 2022 г. не е променил плановете им да инвестират в сектора на дигитални активи в дългосрочен план.

Необходимо е ясно регулиране

Макар Демиси да е оптимист за бъдещето на индустрията на дигиталните активи, той също така призна необходимостта от ясни и точни регулации, и правила, които да бъдат установени във Вашингтон.

Той смята, че са необходими отговорни участници, които да предоставят надеждни услуги, които могат да оправдаят доверието на инвеститорите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Големите инвеститори се насочват към Биткойн


Ангажиментът на BNY Mellon към дигиталните активи

BNY Mellon наскоро обяви назначаването на Каролин Бътлър за главен изпълнителен директор на фирмата, която ще помогне за следващата вълна на внедряване на дигитални активи за клиентите на банката.

През октомври 2022 г. BNY Mellon също така стартира своя собствена платформа за попечителство на дигитални активи, предлагайки на избрани институционални клиенти възможността да инвестират в Биткойн (BTC) и Етериум (ETH).

Банката също така си партнира с аналитичната платформа Chainalysis, за да помогне за проследяването и анализа на криптовалутни продукти.

Други големи банки, които навлизат в сферата на дигиталните активи

BNY Mellon не е единствената голяма банка, която се насочва към сектора на дигиталните активи. Съобщава се, че Goldman Sachs е изразила интерес към закупуване на фирми за криптовалути, а JPMorgan наскоро се занимаваше с услуги, базирани на блокчейн, включително успешно изпълни първата в историята си трансгранична трансакция, използвайки децентрализирано финансиране (DeFi) на публичен блокчейн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Подвеждат ли дневните активни адреси крипто инвеститорите?

Терминът “дневни активни адреси“ (DAA) често се използва неправилно в света на криптовалутите и често се бърка с “дневни активни потребители”.

28.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Почти всички airdrop токени се сриват малко след старта им

Неотдавнашен анализ на KeyRock разкрива, че близо 89% от токените, разпространени чрез airdrop събития губят стойност в рамките на 90 дни, като Етериум и Solana демонстрират по-добра устойчивост в сравнение с други мрежи.

28.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Китай може да е ключа към следващия скок за Биткойн

През последните осем години цената на Биткойн демонстрира постоянна положителна корелация с баланса на Китайската народна банка (PBOC).

28.09.2024 8:40 1мин. четене Alexander Zdravkov

ИЗВЪНРЕДНО: Чанпен Джао е официално на свобода

В петък, 27 септември, съоснователят на Binance Чанпен Джао, известен като „CZ“ в крипто общността, бе освободен от затвора, след като излежа четиримесечна присъда за неадекватно спазване на правилата за борба с прането на пари (AML).

27.09.2024 23:54 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.