Home

Лайткойн задмина Етериум по тази метрика

25.01.2023 10:04 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Лайткойн задмина Етериум по тази метрика

Изглежда, че растежът на Лайткойн (LTC) продължава да се ускорява, тъй като криптовалутата надмина Етериум (ETH) по общ брой адреси.

Общият брой адреси е показател, който измерва броя на всички уникални адреси на дадена криптовалута, които са участвали в поне една транзакция независимо дали като изпращач или получател във веригата през целия живот на мрежата.

Когато стойността на този показател се повиши това означава, че потребителите създават нови адреси в блокчейна, което може да е знак за приемането на криптовалутата от нови инвеститори.

В графиката на Glassnode може да видите съпоставка на тенденциите в метриките на общия брой адреси между LTC и ETH през последните няколко месеца.

Както се вижда от горната графика общият брой на адресите на Етериум беше по-голям от този на Лайткойн до съвсем скоро. През последните няколко месеца обаче при LTC се наблюдава рязък ръст.

Това предполага, че LTC напоследък става все по-популярен по отношение на приемането, а данните от BitPay допълнително подкрепят тази теза.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: „Истинското движение тепърва предстои“, твърди анализатор


От кръговата диаграма се вижда, че Лайткойн съставлява малко над 27.5% от транзакциите, които BitPay обработва, а Етериум едва 11.6%. Единствената криптовалута, която се използва повече от LTC е Биткойн (BTC), на който се падат 41.6% от трансферите.

Това, че LTC има толкова силно сцепление като начин за разплащане в сравнение с другите мрежи вероятно се дължи на факта, че криптовалутата предлага бързи транзакции с ниска такса.

През тази година е планиран да се случи и халвингът на актива. В исторически план това събитие е действало бичи фактор за криптовалутите, тъй като според много анализатори ги прави по-скъпи. Как ще повлияе обаче намаляването на наградите – никой не може да каже със сигурност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Биткойн и Етериум ETF-ите в САЩ продължават с отливите

Пазарът на криптовалути преживя негативна седмица, като този спад се отрази и на базираните в САЩ спот Биткойн и Етериум борсово търгувани фондове (ETF), които достигнаха многомесечни дъна.

07.09.2024 23:00 1мин. четене

Ето какво трябва да следят инвеститорите в Solana (SOL)

Solana (SOL), петата по големина криптовалута по пазарна капитализация, може би се приближава към значителна корекция на цената, според скорошна прогноза на крипто анализаторът Али Мартинез.

07.09.2024 20:00 2мин. четене

Мениджър на активи оттегля заявлението си за спот Етериум ETF

Мениджърът на активи WisdomTree поиска да оттегли от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) своето S-1 заявление за спот Етериум борсово търгуван фонд (ETF), повече от три години след първоначалното му подаване.

07.09.2024 17:00 1мин. четене

Фондация Dogecoin разкри три важни подобрения на мрежата

Фондацията Dogecoin обяви значителна актуализация на своята пътна карта за развитие, като акцентът е проект “Sakura“ – обновяване на протокола, предназначено да увеличи скоростта и размера на блоковете десет пъти, като същевременно осигури оптимална децентрализация.

07.09.2024 16:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.