Home

Фондът на Питър Тийл продаде криптовалути на стойност $1 милиард

20.01.2023 10:13 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фондът на Питър Тийл продаде криптовалути на стойност $1 милиард

Founders Fund на Питър Тийл успешно продаде криптовалути на стойност $1 милиард, от които две трети в Биткойн (BTC) със значителна печалба. 

Интересно е обаче, че милиардерът изнесе реч на конференция в Маями, случила се около месец след разпродажбата. По време на конференцията наречена “Биткойн 2022” обаче Тийл не спомена за масовата разпродажба на криптовалутата от страна на неговия фонд. 

Той не пропусна да каже добра дума за Биткойн (BTC) въпреки, че вече е бил извън крипто сектора тогава. Той заяви, че се намираме в края на режима на фиатните пари. Също така Тийл добави, че Биткойн е подценен, но има всичкия потенциал да замени златото.

Според информацията до март 2022 г. компанията е генерирала $1.8 милиарда от продажбата на по-голямата част от притежаваните от нея криптовалути като две трети от тях са били в BTC. 


ПРОЗЕТИ ОЩЕ: Биткойн до $30,000 – Ще има ли капан по пътя?


Технически погледнато фондът на Тийл е продал монетите на една от най-добрите налични цени, тъй като по-късно същата година стойността на актива се понижи до около $15,560.

Първоначално Founders Fund купи Биткойн през 2014 г., когато той се търгуваше под $1,000, увеличи дела си през следващите осем години и го задържа през два бичи и мечи пазара. Тийл също така беше един от първите известни инвеститори, които вложиха пари в BTC. След това фондът успешно продаде притежанията си на местния връх и не изглежда вероятно да се върне на пазара в близкото бъдеще. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Franklin Templeton и Citi се насочват към блокчейна на Solana

Световните финансови лидери Franklin Templeton и Citigroup разкриха плановете си да използват блокчейна Solana в предстоящите си предложения за финансови услуги.

21.09.2024 13:15 1мин. четене Kosta Gushterov

CBDC: Банката на Канада спира разработката и насочва фокуса към платежните системи

Банката на Канада обяви, че прекратява усилията си по отношение на дигиталната валута на дребно на централната банка (CBDC), както се посочва в актуализация на нейния уебсайт.

21.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

IPO за Circle и преход към Уолстрийт през 2025 г.

Според главния изпълнителен директор Джереми Алер Circle се подготвя за първичното си публично предлагане (IPO) и ще премести централата си на Уолстрийт през 2025 г.

21.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

BNY Mellon получи одобрение за крипто попечителство от SEC

BNY Mellon, най-голямата попечителска банка в САЩ, според съобщенията е получила освобождаване от счетоводния бюлетин 121 на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) за своите институционални операции по крипто попечителство.

21.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.