НАЧАЛО Крипто Крими

$415 милиона в криптовалути откраднати от FTX

19.01.2023 13:44 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
$415 милиона в криптовалути откраднати от FTX

Във вторник фалиралата криптофирма FTX съобщи, че от сметките на борсата са били източени криптовалути на стойност $415 милиона след пробив на сигурността, което представлява значителна част от идентифицираните активи, които компанията се опитва да възстанови.

В презентация, озаглавена “Максимизиране на възстановяванията на FTX”, адвокатите и съветниците на длъжниците на FTX актуализираха общия размер на ликвидните активи, идентифицирани за възстановяване, и заявиха, че те се оценяват на около $5.5 милиарда.

Това обаче включва “неразрешени трансфери към трети страни” на стойност $323 милиона от FTX.com (международния бизнес) и $90 милиона от FTX US, се казва в изявлението на компанията. Други $2 милиона от криптовалутите на хедж фонда Alameda Research също са били откраднати, се казва в съобщението. Липсващите средства може да е свързани с хакването на системите на FTX, което беше разкрито малко след фалита на компанията през ноември.

По това време откраднатите криптовалути са били оценени на $477 милиона, според фирмата за блокчейн анализи Elliptic.

Консултантите на FTX разглеждат и плащането за обратно изкупуване на акции на стойност $2.1 милиарда от FTX към Binance през третото тримесечие на 2021 г. Binance беше първият външен инвеститор във FTX, но Банкман-Фрийд откупи дела на Binance в компанията си през 2021 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще стигне нов исторически връх през 2025 – Питър Бранд


Презентацията от 20 страници, изготвена от адвокатите и консултантите на FTX, съдържа разбивка на активите на борсата и къде се търсят потенциални възстановявания, които биха могли да бъдат върнати на длъжниците. Това включва имоти на стойност стотици милиони долари на Бахамите, където Банкман-Фрийд е живял и управлявал компанията.

Въпреки отделянето на ликвидните от неликвидните токени, в презентацията под “ликвидните” активи на борсата беше включен токена FTT, който FTX лично емитира, на стойност $529 милиона. От началото на ноември FTT е загубил над 90% от стойността си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Индийските власти конфискуваха $10 милиона от измамна платформа с помощта на Binance

Индийска правоприлагаща агенция, конфискува $10.5 милиона от приложението за онлайн измами E-Nuggets, със съдействието на крипто борси като Binance, ZebPay и WazirX.

03.05.2024 9:30 1 мин. четене

Блокчейн следователи започват да използват AI, за да разкриват случаи на пране на пари

През 2019 г. Elliptic, компания за блокчейн анализи, си сътрудничи с MIT-IBM Watson AI Lab, за да публикува проучване, демонстриращо обучението на модел за машинно обучение за откриване на Биткойн транзакции, свързани с незаконни дейности, като например схеми за откуп или даркнет пазари.

03.05.2024 2:30 1 мин. четене

САЩ започна федерално разследване срещу Block на Джак Дорси

Федерални прокурори разследват Block, компанията за финансови технологии, основана от Джак Дорси, на фона на твърдения, че нейните услуги, включително Square и Cash App, са били използвани за улесняване на транзакции за терористични групи.

03.05.2024 2:00 2 мин. четене

ФБР разкри мащабна инвестиционна схема, свързана с криптовалути

ФБР, в сътрудничество със съд в Ню Йорк, арестува местен жител, Идин Далпур, по обвинения, свързани със сложна Понци схема.

03.05.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.