НАЧАЛО Крипто Крими

$415 милиона в криптовалути откраднати от FTX

януари 19, 2023 13:44 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
$415 милиона в криптовалути откраднати от FTX

Във вторник фалиралата криптофирма FTX съобщи, че от сметките на борсата са били източени криптовалути на стойност $415 милиона след пробив на сигурността, което представлява значителна част от идентифицираните активи, които компанията се опитва да възстанови.

В презентация, озаглавена „Максимизиране на възстановяванията на FTX“, адвокатите и съветниците на длъжниците на FTX актуализираха общия размер на ликвидните активи, идентифицирани за възстановяване, и заявиха, че те се оценяват на около $5.5 милиарда.

Това обаче включва „неразрешени трансфери към трети страни“ на стойност $323 милиона от FTX.com (международния бизнес) и $90 милиона от FTX US, се казва в изявлението на компанията. Други $2 милиона от криптовалутите на хедж фонда Alameda Research също са били откраднати, се казва в съобщението. Липсващите средства може да е свързани с хакването на системите на FTX, което беше разкрито малко след фалита на компанията през ноември.

По това време откраднатите криптовалути са били оценени на $477 милиона, според фирмата за блокчейн анализи Elliptic.

Консултантите на FTX разглеждат и плащането за обратно изкупуване на акции на стойност $2.1 милиарда от FTX към Binance през третото тримесечие на 2021 г. Binance беше първият външен инвеститор във FTX, но Банкман-Фрийд откупи дела на Binance в компанията си през 2021 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще стигне нов исторически връх през 2025 – Питър Бранд


Презентацията от 20 страници, изготвена от адвокатите и консултантите на FTX, съдържа разбивка на активите на борсата и къде се търсят потенциални възстановявания, които биха могли да бъдат върнати на длъжниците. Това включва имоти на стойност стотици милиони долари на Бахамите, където Банкман-Фрийд е живял и управлявал компанията.

Въпреки отделянето на ликвидните от неликвидните токени, в презентацията под „ликвидните“ активи на борсата беше включен токена FTT, който FTX лично емитира, на стойност $529 милиона. От началото на ноември FTT е загубил над 90% от стойността си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери откраднаха близо $800,000 от общността на Azuki

Акаунтът в Twitter на водещия проект за незаменяеми токени (NFT) Azuki беше компрометиран в петък, в резултат на което бяха откраднати криптоактиви на стойност малко под $800,000.

януари 28, 2023 19:03 2 мин. четене

Хакери представящи се за Robinhood се опитаха да разпространят фалшив токен

Хакери проникнаха в профилите на Robinhood в социалните мрежи с цел да разпространят фалшив токен наречен RBH в Binance Smart Chain (BSC).

януари 27, 2023 11:07 1 мин. четене

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене

Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

Като част от мерките за правоприлагане, предприети срещу криптоборсата Bitzlato – Европол заяви, че са задържани крипто портфейли, в които има дигитални активи на стойност над $19 милиона.

януари 24, 2023 16:11 2 мин. четене