НАЧАЛО Други

FTX: Има напредък във възстановяването на клиентски средства

18.01.2023 12:14 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX: Има напредък във възстановяването на клиентски средства

Криптоборсата FTX идентифицира $5.5 милиарда в ликвидни активи в рамките на сериозн разследване.

Длъжниците на FTX са идентифицирали $1.7 милиарда в брой, $3.5 милиарда крипто активи и $3 милиона в ценни книжа, се казва в изявление на фирмата. FTX подаде молба за защита от фалит през ноември и може да дължи $3.1 милиарда на 50-те си най-големи кредитори. 

“Значителен напредък” в намирането на средства

“Постигаме значителен напредък в усилията си за максимално възстановяване на средствата и бяха необходими херкулесовски разследващи усилия от страна на нашия екип, за да открием тази предварителна информация”, се казва в изявлението на Джон Рей изпълнителния директор на борсата. 

Молим нашите заинтересовани страни да разберат, че тази информация все още е предварителна и може да се промени.

Ръководството и съветниците на FTX на най-високо ниво се срещнаха с комитета на необезпечените кредитори по делото за несъстоятелност във вторник, за да споделят презентация за процеса на възстановяване на активите. Активите на стойност $5.5 милиарда са малко повече от $5 милиарда, които адвокатите на FTX съобщиха на съдията по несъстоятелността, че са открили миналата седмица.

Длъжниците също така откриха, че както FTX.com, така и FTX US изпитват недостиг на цифрови активи. Длъжниците са установили цифрови активи на стойност $1.6 милиарда, свързани с FTX.com. От тази обща сума $323 милиона са били обект на неразрешени трансфери от трети страни след обявяването на фалита, а други $426 милиона от тази сума са под опеката на бахамските регулаторни органи.

Същевременно $742 милиона се намират в студено съхранение под контрола на длъжниците на FTX, а $121 милиона са в процес на прехвърляне на студено съхранение под контрола на длъжниците.

“Активите, установени към датата на подаване на петицията, са значително по-малко от съвкупните салда на клиенти на трети страни, които се предполагат от електронната счетоводна книга за FTX.com”, заяви компанията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Анализатор прогнозира 75% скок – ето кога


От компанията идентифицираха цифрови активи на стойност $181 милиона, свързани с FTX US, от които $90 милиона са били обект на неразрешени прехвърляния от трети страни след подаването на молбата за обявяване в несъстоятелност. От останалата част $88 милиона се намират в студено съхранение под контрола на длъжниците на FTX, а $3 милиона са в процес на прехвърляне под контрола на длъжниците.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цената на златото ще се изстреля значително според американски милионер

Известният инвеститор Джим Роджърс, милионер с богат опит на американските пазари, направи смела прогноза за цените на златото, предвиждайки сериозен скок в близко бъдеще.

09.05.2024 20:30 2 мин. четене

Турция със сериозен удар по икономиката на Израел

Откакто конфликтът избухна в ивицата Газа, недоволството от реакцията на Турция нарасна, особено сред поддръжниците на президента Реджеп Таип Ердоган.

09.05.2024 19:30 2 мин. четене

Положението на доларът само ще се влошава според Робърт Кийосаки

Макар да признава ограничените си познания за Биткойн (BTC), Робърт Кийосаки, известен инвеститор и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко”, изрази подкрепата си както за BTC, така и за Етериум (ETH) – двете водещи криптовалути.

09.05.2024 18:30 1 мин. четене

Цените на петрола стабилни след спада на американските запаси

Цените на петрола се повишиха в четвъртък, подкрепени от намаляването на запасите от суров петрол в САЩ, както и от увеличаването на дейността на рафинериите и годишния ръст на китайския внос за април.

09.05.2024 16:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.