НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Огромни количества BTC са неактивни – какво означава това?

09.01.2023 7:02 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Огромни количества BTC са неактивни – какво означава това?

Общото количество на Биткойн (BTC), коeто не е билo активнo през последните шест месеца, е достигналo малко под 15 милиона, според данни на Glassnode.

Графиката по-долу представя общото предлагане на Биткойн, което е в застой от поне шест месеца, със синята зона. Данните започват от 2010 г. и показват постоянно нарастване, с изключение на кратките периоди през 2018 г. и в края на 2021 г.

Общото предлагане се оттегли до около 12 милиона през 2021 г. и отбеляза 25% увеличение до 15 милиона.

Какво означава това за Биткойн

Общият обем на неактивните монети обикновено нараства по време на мечи пазари, защото спекулантите и инвеститорите, преследващи огромна възвръщаемост на краткосрочните си инвестиции, напускат пазара. Търпеливите дългосрочни инвеститори обаче остават в пазара на криптовалути и се възползват от по-ниските цени, за да акумулират.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Биткойн е най-сигурната, най-децентрализираната и най-ликвидната мрежа“ – инвестиционен гигант


Графиката по-долу улавя по-подробен поглед върху общото предлагане на Биткойн в застой. Зелените области показват увеличение, а червените – намаление на общите нива на предлагане.

Данните показват, че дългосрочните притежатели са продали около 300,000 BTC между средата на ноември и средата на декември 2022 г., което съответства с периода на срив на FTX. През последните 30 дни обаче се наблюдава ясен отскок, който показва, че около 250,000 Биткойн са влезли в графата на старите монети, като са останали в застой в продължение на поне шест месеца.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Доларът е в опасност според МВФ

Международният валутен фонд (МВФ), често наричан Световна банка, признава нарастващата заплаха, която държавите от БРИКС и други местни валути представляват за господството на щатския долар.

18.05.2024 12:00 2 мин. четене

Ако бяхте инвестирали 100 лева в Биткойн през 2010 година, колко щяхте да имате сега?

В дългосрочен план фондовият пазар се е доказал като един от най-доходоносните начини за инвестиране, който обогатява инвеститорите повече от всеки друг клас активи.

18.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да тласне Биткойн до $150,000 според крипто експерт

Анализаторът на Real Vision Джейми Каутс предполага, че представянето на американския долар спрямо другите основни валути ще окаже влияние върху цената на Биткойн (BTC).

18.05.2024 6:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.