НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Предстои ли тежък старт на 2023 година?

30.12.2022 7:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Предстои ли тежък старт на 2023 година?

Цената на Биткойн не показа значителна волатилност, но е възможно спадове да доминират през 2023 г. 

Към момента на писане на тази статия Биткойн се търгува под $16,600. 

Какво може да очакваме през януари?

Намаляването на обема на търговията поради празничния сезон доведе до странично движение за цената на най-голямата криптовалута. Това статукво е на път да се промени в началото на януари, когато пазарните участници се върнат към активна търговия.

Въпреки това биковете може да имат проблеми с изтласкването на цената над ключовите нива на съпротива около $17,500 и $19,200. В исторически план първият месец на годината е сред най-лошо представящите се. 

От 2013 г. насам цената на Биткойн се е търгувала на червено в 60% от месечните си резултати през януари. Анализатор, подвизаващ се под псевдонима “Daan Crypto Trades”, твърди, че този период обичайно отчита волатилност и негативни резултати за ценовото действие на BTC. 

Исторически погледнато, януари не е най-добрият месец за Биткойн, като [в 60% от случаите от 2013 г. насам, този месец отчита] отрицателна възвръщаемост.

Можем също така да видим как средното процентно изменение през януари е доста голямо. Както нагоре, така и надолу.

Дали януари ще донесе отново известна волатилност на пазара?


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Може да предстои обрат на тренда – ето защо


Може ли да последва отскок?

Положителен факт е, че февруари е един от най-силните месеци за Биткойн. Миналата година цената на актива се изкачи от тогавашната рекордна стойност от около $30,000 до $60,000. 

Твърде вероятно е Биткойн да отбележи отрицателен първи месец, но февруари и март може да донесат известно облекчение. Това евентуално бъдещо представяне съвпада с някои положителни развития в макроикономическия пейзаж, включително намаляване на инфлацията и краткосрочно ограничаване на повишаването на лихвените проценти от Федералния резерв на САЩ (ФЕД).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Забранен ли е Биткойн (BTC) в Китай?

Скорошна публикация от Китай, страна, известна със строгите си регулации за Биткойн и криптовалути, привлече вниманието към правния статут на BTC.

07.05.2024 8:00 1 мин. четене

Поредният голям финансов мениджър се насочва към Биткойн ETF

Hightower, голяма фирма за управление на активи с AUM на обща стойност $130 милиарда, разкри инвестиция в спот Биткойн ETF, оценена на $68 милиона.

07.05.2024 7:30 2 мин. четене

Биткойн майнинг компаниите със значителни печалби

Последното покачване на цената на Биткойн предизвика по-голям отскок на крипто акциите, като компаниите за BTC майнинг отбелязаха значителни печалби.

07.05.2024 5:00 1 мин. четене

Ето колко трябва да струва Биткойн, за да са на печалба миньорите

През май печалбите от добив на Биткойн (BTC) отбелязаха значителен спад, тъй като започнаха да се проявяват последиците от четвъртото халвинг събитие на флагманската криптовалута.

06.05.2024 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.