НАЧАЛО Биткойн

“Чакам Биткойн да поевтинее”, сподели Марк Кюбан

26.12.2022 17:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
“Чакам Биткойн да поевтинее”, сподели Марк Кюбан

В последният епизод на подкаста на комика Бил Мар "Club Random" милиардера Марк Кюбан изрази интереса си към закупуването на повече Биткойн.

При това той коментира, че иска най-голямата криптовалута “да поевтинее още много”, преди да инвестира повече, съобщава Fortune.

По време на появата си Кюбан отвърна на изказването на Мар за златото като хедж срещу инфлацията, като каза: “Знаете ли какво? Ако имаш злато, значи си глупав.

Мар е настроен против Биткойн и е твърд привърженик на златото и го вижда като истински актив за съхранение на стойност.

Кюбан каза на Мар, че според него Биткойн е добра инвестиция, въпреки че посъветва да не подтиква хората да купуват криптовалутата.

Милиардерът наскоро заяви пред TMZ, че е важно да се отдели сигналът от шума след неотдавнашния срив на FTX.

Кюбан неведнъж е изказвал мнение, че Биткойн трябва да се разглежда като алтернатива на златото и към него трябва да се подхожда като към всеки друг клас активи. Най-голямата криптовалута в момента се търгува на цена от малко под $17,000.

Биткойн срещу злато: Пазарна капитализация

Пазарната оценка на всички криптовалути се е повишила от около $1 милиард през 2013 г. до $1.15 трилиона през ноември 2021 г., което отразява както ръста на цените от 2013 г., така и увеличението на общия брой създадени монети.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предупреждение за Биткойн от анализатор – „Трейдърите не са готови“


Към днешна дата общата пазарна капитализация на криптовалутите е спаднала до $772 милиарда. Пазарната капитализация на Биткойн е $323 милиарда, сочат данни на TradingView.

Според доклада In Gold We Trust пазарната стойност на златото се е повишила от приблизително $8 трилиона до около $12 трилиона за същия период.

В миналото Кюбан многократно е изразявал мнения относно криптовалутите, а по-рано разкри, че провалът на FTX не е показателен за провала на криптовалутите и че бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд трябва да се притеснява от дълга присъда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн тръстът на Grayscale за първи път регистрира входящи потоци от 3 месеца насам

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), признат за най-големия инвестиционен инструмент за криптовалути в света, наскоро отбеляза значителен приток на средства от инвеститори, което е първият голям приток след одобрението на борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн в САЩ през януари.

08.05.2024 0:30 1 мин. четене

Биткойн и златото са две уникални инвестиции – но коя е по-добра за лятото на 2024 година?

С наближаването на лятото на 2024 г. инвеститорите внимателно преценяват перспективите на два известни актива: Биткойн (BTC) и златото.

07.05.2024 11:30 2 мин. четене

Забранен ли е Биткойн (BTC) в Китай?

Скорошна публикация от Китай, страна, известна със строгите си регулации за Биткойн и криптовалути, привлече вниманието към правния статут на BTC.

07.05.2024 8:00 1 мин. четене

Поредният голям финансов мениджър се насочва към Биткойн ETF

Hightower, голяма фирма за управление на активи с AUM на обща стойност $130 милиарда, разкри инвестиция в спот Биткойн ETF, оценена на $68 милиона.

07.05.2024 7:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.