НАЧАЛО Алткойни

Кой алткойн може да оспори доминантността на Биткойн?

25.12.2022 8:17 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кой алткойн може да оспори доминантността на Биткойн?

Крипто инвеститор сподели мнението си, че един фактор може да определи дали някой алткойн ще може да оспори господството на Биткойн (BTC).

В ново YouTube видео водещият на InvestAnswers каза на своите абонати, че блокчейнът, който пръв събере един милиард потребители, ще доминира на пазара.

Всичко се връща към закона на Меткалф и приемането. Така че колкото по-бързо е развитието, толкова повече стойност се създава. И колкото повече стойност се създава, толкова повече потребители. А колкото повече потребители, толкова по-голяма е стойността на самата верига.

Какво е закона на Меткалф?

Законът на Меткалф е принцип, който гласи, че стойността на една мрежа е пропорционална на квадрата на броя на нодовете (възлите) в мрежата. Той е формулиран от Робърт Меткалф, изобретател на Ethernet и съосновател на 3Com, през 80-те години на миналия век.

Според закона стойността на мрежата се увеличава с присъединяването на повече хора или устройства към мрежата, тъй като броят на възможните връзки между нодовете нараства експоненциално с увеличаването на броя на самите възли. Това е така, защото всеки възел в мрежата може потенциално да се свърже с всеки друг и броят на възможните връзки расте бързо с броя на възлите.

Например, ако в мрежата има два възела, между тях има само една възможна връзка. Ако има три възела, има три възможни връзки. Ако има четири възела, възможните връзки са шест. С увеличаването на броя на възлите броят на възможните връзки нараства още по-бързо.
metcalfe-law


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто гигант в затруднено положение, според информация от служителите


Алткойните като гребена на вълната на иновацията

Анализаторът каза, че в алткойн блокчейните се осъществяват повече иновации, отколкото в Биткойн. Именно това ще привлече повече потребители, тласкайки стойността на токените на тези проекти нагоре.

Броят на разработчиците на други блокчейн мрежи е много по-голям от този на Биткойн. Ето защо вярвам, че в другите вериги може да се вгради повече [полза] отвъд простото съхранение на стойност и плащания, за да се правят цял куп различни неща. 

А това ще стимулира повече потребители, което ще доведе до много по-голям мрежови ефект, който ще увеличи стойността на блокчейн. Това е ключово.

Той твърди, че достигането на един милиард потребители е целта за постигане на господстващо положение в пространството – същата цел, която Solana (SOL) си постави, когато стартира за първи път.

Говоря за това от известно време. Много лидери на блокчейн започват да [се съгласяват]. Това винаги е идвало от първоначалната цел на Solana. 

Сега [създателят на Етериум] Виталик Бутерин също говори за един милиард потребители.

Така че надпреварата е в ход. Коя верига първа ще достигне един милиард потребители? […] Веригата, която има един милиард потребители, печели [в края на деня]. Затова може да се твърди, че трябва да имате няколко алткойна в портфейла си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Едуард Сноудън отправи “последното си предупреждение” за Биткойн

Едуард Сноудън, известният американски разобличител, повтори продължаващите си опасения относно функциите за поверителност на Биткойн или липсата на такива в скорошно изявление.

04.05.2024 9:30 2 мин. четене

Биткойн е най-добрата мрежа и никоя друга криптовалута не е близо

Съвсем наскоро Майкъл Сейлър от MicroStrategy сподели няколко ентусиазирани прозрения относно Биткойн и неговата мрежа.

04.05.2024 8:30 2 мин. четене

Крипто инвеститор загуби близо $70 милиона по нелеп начин

При изумително развитие, крипто търговец претърпя опустошителна загуба в размер на $68 милиона в WBTC след като стана жертва на експлойт.

04.05.2024 7:30 2 мин. четене

Биткойн може да се срине с 50% според пазарен експерт

Между октомври 2023 г. и април 2024 г. Биткойн (BTC) предизвика вълнение и оптимизъм със значими развития. Въпреки това сегашните настроения около водещата криптовалута са засенчени от несигурност и опасения относно бъдещата му траектория.

04.05.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.