НАЧАЛО Алткойни

Етериум премахнат от борса поради опасения от централизация

22.12.2022 16:39 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум премахнат от борса поради опасения от централизация

Peer-to-peer криптоборсата Paxful обяви, че изключва от списъка си Етериум (ETH), като заяви, че това е просто друга форма на фиатна валута.

Рей Юсеф, съосновател на базираната в Ню Йорк криптоборса, каза, че компанията изключва Етериум от списъка поради това, което според него е липса на децентрализация. Това се дължи на преминаването на проекта към доказателство за залог (PoS).

Според Юсеф инвеститорите са в по-голяма безопасност без втория по пазарна капитализация криптоактив.

Най-накрая махнахме Етериум от нашия пазар. 11.6 милиона души [са в безопасност]. Честността е над приходите.

В неотдавнашно съобщение на компанията Юсеф конкретизира причините, поради които маха ETH от Paxful. Той каза, че Етериум и хилядите проекти, които са стартирали върху него, пречат на Биткойн (BTC) да разгърне потенциала си.

Ето причините, поради които премахвам ETH от Paxful:

ETH премина от доказателство за работа към доказателство за залог. Доказателството за работа е нововъведението, което превръща Биткойн в единствените честни пари, докато доказателството за залог превърна ETH по същество в цифрова форма на фиат.

ETH не е децентрализиран. Той се контролира от малка група хора и един ден ще ви трябва разрешение, за да го използвате.

ETH имаше известна полезност при реални случаи на употреба, като например кредитиране и отпускане на заеми, но процъфтява благодарение на токенизацията. Токените, които Етериум породи, бяха измами, които ограбиха хора за милиарди. Те откраднаха ценна инерция от Биткойн и ни струваха години на нашата мисия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Собственикът на Челси директно ще прибере $350 милиона при фалит на Genesis


Едно от опасенията за системите с PoS е, че те могат да бъдат по-податливи на централизация, отколкото системите с доказателство на работа (PoW), като например Биткойн. Това е така, защото валидаторите с най-големи залози имат най-голямо влияние върху мрежата. Това може да създаде обратна връзка, тъй като валидаторите с най-голямо влияние могат да печелят повече награди, което им позволява да увеличат още повече своя дял и да затвърдят позицията си.

Освен това системите с доказателство за залог могат да бъдат по-уязвими към атаки от страна на големи, добре финансирани организации, тъй като те могат просто да купят голям дял в мрежата и да го използват, за да придобият контрол. Това е в контраст със системите с доказателство за работа, при които е много по-скъпо да се придобие контрол върху мрежата по редица причини, включително високите разходи за енергия, свързани с добива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Мрежата на Shiba Inu изгори над 80 милиона SHIB токени

Shiba Inu, добре позната мемe монета в криптовалутното пространство, отново привлече вниманието на общността.

06.05.2024 23:00 2 мин. четене

Този алткойн скоро може да достигне нов исторически рекорд на цената според топ анализатор

Експертът по криптовалути “il Capo of Crypto”, известен с типично песимистичната си позиция, наскоро обсъди разгледа ситуацията около лидера в сектора на смарт договорите – Етериум (ETH).

06.05.2024 18:30 1 мин. четене

Binance премахва тези 5 криптовалути от фючърсната си платформа

Binance Futures, подразделението за търговия с фючърси на крипто борсата Binance, представи оперативни корекции, които ще засегнат няколко безсрочни договора.

06.05.2024 17:00 2 мин. четене

Tesla на Илон Мъск официално добави плащания с Dogecoin

Tesla, ръководена от Илон Мъск, въведе Dogecoin като официален метод за плащане на своя уебсайт. Страницата за плащания е преработена, за да включи Dogecoin – любимата меме монета на голяма част от крипто общността.

06.05.2024 13:35 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.