НАЧАЛО Блокчейн

Какво показва активността в мрежата на Arbitrum?

16.12.2022 19:17 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво показва активността в мрежата на Arbitrum?

Активността в мрежата от втори слой на Етериум е огромна. Ако го сравним с началото на годината, за няколко седмици ще видим ръст от хиляди проценти, което може да изглежда ненормално, като се има предвид относителното спокойствие на пазара.

Според Delphi Digital основният източник на повишената мрежова активност са “ловците на airdrop”, които не се интересуват от основите на Arbitrum и създават синтетична активност в мрежата само за да получат възнаграждение.

По-голямата част от портфейлите в Arbitrum представляват средни потребители, които извършват до 100 транзакции и като цяло показват здравословно поведение в мрежата. Повече от 350,000 портфейла обаче са направили само една транзакция, опитвайки се да приложат т.нар. Sybyl атака върху airdrop събитията.

Атаката Sybil е целенасочено действие срещу блокчейн, което включва създаването на множество фалшиви самоличности с цел да се установи в мрежата и да я използва за парична печалба.

Обикновено големите блокчейн мрежи предприемат определени мерки, за да се предпазят от Sybil атаки. Технически погледнато, растежът, подхранван от airdrop, не е нещо, което вреди на мрежите в дългосрочен план.

Единствената цел на маркетинговите кампании, които включват airdrops, е да привлекат вниманието, а масивният скок в активността на мрежата по време на мечия пазар най-вероятно ще свърши своята работа.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Легендарен анализатор предвиди срива – какво прогнозира сега?


Популярността на Arbitrum и други мрежи от втори слой спада драстично след актуализацията на Сливането (The Merge) и кризата в DeFi и NFT индустриите.

Arbitrum, както и други мрежи, пуснати по време на кризата с мащабируемостта на Етериум, имат за цел да намалят разходите за транзакции и да увеличат скоростта на обработка в мрежата. Въпреки това текущата мрежова активност на Етериум не е нередовна и може лесно да се обработва и управлява без помощта на блокчейн като Arbitrum.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Блокчейн следователи започват да използват AI, за да разкриват случаи на пране на пари

През 2019 г. Elliptic, компания за блокчейн анализи, си сътрудничи с MIT-IBM Watson AI Lab, за да публикува проучване, демонстриращо обучението на модел за машинно обучение за откриване на Биткойн транзакции, свързани с незаконни дейности, като например схеми за откуп или даркнет пазари.

03.05.2024 2:30 1 мин. четене

Google Cloud обяви партньорство с крипто проекта Sui

Google Cloud обединява сили с блокчейн проекта Sui (SUI), за да развие по-достъпен, сигурен и интелигентен Web3.

02.05.2024 4:00 1 мин. четене

Solana: Сериозен ръст на активността на MEV ботовете

През последните месеци се наблюдава значително увеличение на активността в мрежата Solana (SOL), което може да се дължи отчасти на нарастващия интерес към меме токените.

01.05.2024 5:30 1 мин. четене

Япония ще използва блокчейн, за да защитава рядка порода кучета

За да се справи с нарастващата загриженост относно автентичността на документите за произход и проблема с изгубените сертификати, Дружеството за опазване на кучешката порода се насочва към съвременни решения.

30.04.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.