НАЧАЛО Биткойн

Биткойн и Етериум: Виждаме обещаващи признаци, според макро анализатор

14.12.2022 6:16 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн и Етериум: Виждаме обещаващи признаци, според макро анализатор

Раул Пал каза, че Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) показват исторически сигнали, докато и двата криптоактива са на критични нива на подкрепа.

Бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs каза на своите 991,000 последователи в Twitter, че в момента Биткойн е най-препродаваният, който някога е бил, което предполага силни възможности за дългосрочните инвеститори.

Когато даден актив е свръхпродаден, това означава, че той е бил продаван по-силно от обичайното и че сред търговците и инвеститорите може да има високо ниво на мечи настроения. Това може да се случи по различни причини, като например негативни новини или общ спад на пазара. В резултат на това цената на актива може да е по-ниска, отколкото би била при нормални обстоятелства, и някои инвеститори могат да видят в това добра възможност за покупка. 

Важно е обаче да се помни, че свръхпродадените активи могат да продължат да спадат, поради което Пал подчертава, че това е възможност за инвеститорите с дългосрочни перспективи.

Това вероятно циклично дъно при BTC е най-препродаденото в историята спрямо дългосрочния логаритмичен тренд (кривата на приемане на закона на Меткалф) при 2 стандартни отклонения…

btc-chart

Законът на Меткалф е принцип, който гласи, че стойността на една телекомуникационна мрежа е пропорционална на броя на свързаните потребители на системата на квадрат. С други думи, колкото повече хора използват дадена мрежа, толкова по-ценна става тя. Този закон е предложен от американския компютърен учен и предприемач Робърт Меткалф през 80-те години на миналия век.

А ETH се намира в дългосрочния си възходящ тренд [кривата на приемане по закона на Меткалф].

Според основателя на Real Vision цените на криптовалутите до голяма степен се определят от ликвидността на щатския долар или от количеството долари в обращение.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сега е моментът да се купува Биткойн – М. Кайзер


Той твърди, че неотдавнашният спад на пазарите на цифрови активи е съвпаднал с резкия спад на глобалната ликвидност, но че тенденцията е на път да се обърне, тъй като централните банки ще променят подхода си поради икономическата реалност.

Пал e на мнение, че криптопазарите навлизат във фазата на “скука”, която според него обикновено предшества следващия бичи цикъл. Според него, позициите с ливъридж ще бъдат заличени от пазара, което ще даде възможност да се успокоят пазарните настроения. В това време дългосрочните инвеститори ще градят позициите си, за следващия бичи пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Цената на AI алткойн се изстреля след коментар на Уорън Бъфет

След забележките на главния изпълнителен директор на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет, изразяващи загриженост относно изкуствения интелект (AI) и неговите потенциални рискове, беше отбелязан скок в стойността на AI криптовалутата, Worldcoin (WLD).

08.05.2024 1:30 1 мин. четене

Биткойн тръстът на Grayscale за първи път регистрира входящи потоци от 3 месеца насам

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), признат за най-големия инвестиционен инструмент за криптовалути в света, наскоро отбеляза значителен приток на средства от инвеститори, което е първият голям приток след одобрението на борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн в САЩ през януари.

08.05.2024 0:30 1 мин. четене

Пазарната капитализация на нова криптовалута се изстреля с почти 100% – ето какво стои зад скока

През май Tellor (TRB), децентрализирана оракулска мрежа, надмина очакванията със забележителен скок на пазарната си капитализация, като удвои стойността си в началото на месеца.

07.05.2024 22:30 2 мин. четене

Тази меме криптовалута е един от най-силните алткойни

Известен крипто стратег предполага, че един от конкурентите на Dogecoin (DOGE) е значително по-напред от другите алткойни.

07.05.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.