НАЧАЛО Крипто Крими

Този DeFi протокол претърпя хак – ограничават търговията

03.12.2022 10:47 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Този DeFi протокол претърпя хак – ограничават търговията

Базираният на BNB веригата протокол за децентрализирано финансиране (DeFi) - Ankr потвърди, че на 1 декември е бил засегнат от експлойт на стойност няколко милиона долара.

Изглежда, че хакерската атака е била открита за първи път от анализатора по сигурността на веригата PeckShield приблизително в 02:35 ч. българско време на 2 декември. 

Един час след атаката Ankr потвърдиха в Twitter, че токенът aBNB е бил експлоатиран и че работят с борсите за незабавно спиране на търговията с компрометирания токен.

Твърди се, че хакерът е успял да изкопае 20 трилиона Ankr Reward Bearing Staked BNB (aBNBc), който се получава за награда от стейкнатите BNB в протокола.

Според информация в Twitter нападателят е използвал услуги като Uniswap, Tornado Cash и различни мостове с цел да размени и прикрие средствата, за да придобие USDC на стойност около $5 милиона.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Това може да най-голямата заплаха за Биткойн (BTC)


Също се казва, че всички базови активи на Ankr Staking са в безопасност в този момент, а всички инфраструктурни услуги не са засегнати.

Страницата на BNB веригата туитна, че адресът на портфейла на нападателя е включен в черния списък.

В публикация в Twitter от същия ден Binance сподели, че екипът ѝ е ангажиран заедно със съответните страни, за да разследва въпроса, добавяйки, че средствата на потребителите на Binance не са изложени на риск. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Съдят наследника на бижутерския гигант Cartier за пране на пари чрез USDT

Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинение и задържа Максимилиан дьо Хуп Картие, наследник на бижутерската империя Cartier, за предполагаем заговор за пране на приходи от трафик на наркотици чрез използване на Tether (USDT).

04.05.2024 16:30 1 мин. четене

Ръководител на крипто борса се призна за виновен в прането на $9 милиарда

Александър Винник, руски гражданин, се призна за виновен за участие в заговор за пране на пари, включващ борсата за криптовалути BTC-e.

04.05.2024 15:00 2 мин. четене

Нидерландските власти иззеха 11.4 милиона евро от ръководител на крипто измама

Нидерландската служба за финансови разследвания (FIOD) обяви задържането на 26-годишно лице, за което се предполага, че е свързано с измамни дейности в рамките на схемата ZKasino, както и конфискацията на активи на обща стойност 11 милиона евро.

04.05.2024 14:00 1 мин. четене

Джъстин Сън излъгал в съда, че има дипломатически имунитет

Източници, запознати със съдебното дело Ричард Хол и Лукаш Юрашек срещу Rainberry Inc., разкриват, че опитът на Джъстин Сън да се позове на дипломатически имунитет, за да избегне отговорност във връзка с действията си, докато ръководи купувача на BitTorrent, е бил неуспешен.

04.05.2024 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.