НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Големите инвеститори търсят директна експозиция

18.10.2022 18:52 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Големите инвеститори търсят директна експозиция

По-големите финансови институции постепенно се ориентират към криптовалутите и в резултат на това постепенно въвеждат крипто ETF продукти. 

Въпреки това, инвеститорите с висока нетна стойност (HNW) продължават да се интересуват от директни инвестиции в класа активи. Това гласят данни от глобалното проучване на мениджърите на средсрва от GlobalData, публикувани на 13 октомври.

Сергел Волдемихаел, старши анализатор по управление на богатството в GlobalData, коментира:

Криптовалутите са силно волатилни, така, че не е изненадващо, че проучването на GlobalData за 2022 г. сред глобалните мениджъри на богатство установи, че средностатистическият глобален портфейл на високопоставени лица държи само 1.4% в криптовалути. 

Въпреки че се очаква търсенето да нараства в бъдеще, инвеститорите също така не желаят да позволят на криптовалутата да заеме значителна част от портфейла им.

globaldata

В момента на пазара има около 21,000 различни криптовалути, като по този начин инвеститорите имат голямо разнообразие от активи, от които да избират. Директните инвестиции са с най-високо ниво на риск, сравнимо с това на други ценни книжа (и следователно с най-голяма възвръщаемост). 

Плюсовете на борсово търгуван фонд

С оглед на това както утвърдени, така и стартиращи компании вече предлагат на клиентите си защита под формата на борсово търгувани фондове за криптовалути или ETF

ETF-овете осигуряват и допълнителна степен на защита за инвеститорите, като правят по-малко вероятно сметките им да бъдат хакнати или да загубят средствата си, защото са забравили паролите си.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Този алткойн е позициониран за 1,000% печалби, твърди трейдър


Волдемихаел добави: 

Играчите, които се фокусират единствено върху крипто ETF-и, пропускат значителна част от крипто инвеститорите с високо ниво на притежание, които предпочитат да действат директно. <…> 

Потенциалът за повишена възвръщаемост е това, което привлича инвеститорите към класа активи; тъй като той заема само малка част от портфейла им, те са щастливи да поемат максимален риск.

Дори и да има парични мениджъри, които са скептично настроени към Биткойн и неговото бъдеще, потребителското търсене е тласнало големите фирми да приемат актива. Волдемихаел отбеляза, че за фирмите, които искат да запазят възможно най-голяма част от капитала на клиентите си, е изключително важно да предоставят както директен път за инвестиране в криптовалути, така и възможност за инвестиране чрез фонд.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Пенсионните фондове в САЩ започват да се насочват към инвестиции в Биткойн ETF

Fidelity, значим играч в сферата на финансовите услуги, съобщи, че пенсионните фондове започват да проучват възможностите за Биткойн инвестиции, особено след одобрението на борсово търгуваните BTC фондове по-рано тази година.

04.05.2024 22:30 1 мин. четене

Достигна ли Биткойн своя връх? Том Лий от Fundstrat с коментар по темата

Съоснователят на Fundstrat Том Лий е на мнение, че цената на Биткойн все още не е достигнала своя връх.

04.05.2024 17:30 1 мин. четене

Ръководител на крипто борса се призна за виновен в прането на $9 милиарда

Александър Винник, руски гражданин, се призна за виновен за участие в заговор за пране на пари, включващ борсата за криптовалути BTC-e.

04.05.2024 15:00 2 мин. четене

Едуард Сноудън отправи “последното си предупреждение” за Биткойн

Едуард Сноудън, известният американски разобличител, повтори продължаващите си опасения относно функциите за поверителност на Биткойн или липсата на такива в скорошно изявление.

04.05.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.