НАЧАЛО Други

Сенатори разпитват Зъкърбърг за борбата с крипто измами

11.09.2022 11:37 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сенатори разпитват Зъкърбърг за борбата с крипто измами

Сенатори пишат на Зъкърбърг за информация относно усилията на Meta за борба с измамите с криптовалути на своята социални медийни платформи.

Главният изпълнителен директор на Meta Platforms Марк Зъкърбърг беше попитан в писмо от група сенатори от Демократическата партия какво прави компанията му, за да се бори с измамите с криптовалути в платформите си Facebook, Instagram и WhatsApp.

Данните на Федералната търговска комисия показват, че 49% от докладите за измами с криптовалути са посочили измами, възникнали в социалните медии от 1 януари 2021 г. до 31 март 2022 г. Това е струвало на потребителите около $417 милиона, се отбелязва в писмото на шестимата членове на Банковата комисия на Сената.

Сенаторите бяха ръководени от Боб Менендес от Ню Джърси и включваха Шеррод Браун от Охайо, Елизабет Уорън от Масачузетс, Даян Файнщайн от Калифорния, Бърни Сандърс от Върмонт и Кори Букър от Ню Джърси.

В писмото с дата 8 септември се изисква подробна писмена информация до 24 октомври на редица запитвания, включително текущите политики на Meta за откриване и отстраняване на крипто измамници от нейните платформи, процедурите за проверка на крипто реклами, политиките за отстраняване на измамници от платформите, как Meta си сътрудничи с правоприлагащите органи за проследяване на измамници и други въпроси.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще направи финална корекция тази година – Б. Коуен


През март Австралийската комисия за защита на конкуренцията и потребителите насочи вниманието си към платформите. Тя заяви, че предприема правни действия срещу Meta, твърдейки, че компанията е подвела потребителите на Facebook, като е публикувала реклами за крипто измами с участието на местни публични личности, които не са дали съгласието си за участие в съдържанието.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.