Home

Етериум домейните стават най-търгуваните NFT в OpenSea

06.09.2022 19:42 2мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум домейните стават най-търгуваните NFT в OpenSea

Скокът в продажбите успя да изстреля ENS домейните на върха на класациите на най-търгуваните активи на платформата.

ENS домейните заеха първото място като колекция номер едно на NFT пазара OpenSea. Задвижвани от 170% скок в продажбите през последните 24 часа, Ethereum Name Service задминаха Bored Ape Yacht Club по седемдневен обем.

ENS на мода на най-големия NFT пазар

През изминалата седмица обемът на търговията с ENS надхвърли 2,305 ETH или $3.76 милиона, което представлява 43% увеличение спрямо предходната седмица. При Bored Ape Yacht Club се наблюдаваше паралелен спад от 45% до под 2,100 ETH.

През последните седем дни близо 9,000 ENS домейна са се изтъргували в сравнение с 16 BAYC NFT. Но минималната цена на ENS е по-малко от $16 или по-малко от 0.01 ETH, докато най-ниската цена на BAYC NFT е 76 ETH или около $124,000.

NFT са криптографски уникални токени, свързани с цифрово и физическо съдържание, които служат като доказателство за собственост.

ENS домейните могат да бъдат свързани с портфейл за криптовалута, което означава, че вместо да предоставят на изпращача типичен Етериум адрес – дълъг низ от символи – потребителите могат да посочат своето име на домейн .eth, за да получат транзакция. ENS домейните могат да се продават и като NFT.

Според OpenSea има над 508,000 собственици на ENS NFT с общ обем на търговията от 56,300 ETH, което представлява около $86 милиона.

Миналия месец ENS отчете третия си най-силен месец по отношение на приходи, с $2.17 милиона, създадени в услугата, което представлява 99% от обема на продажбите на имена на домейни в OpenSea.

Какво да очакваме около Сливането?

“С предстоящото Сливане и неотдавнашния спад на пазара, цените на газа на Етериум спаднаха, което прави регистрацията на ENS по-достъпна”, заяви Хори Уитакър, изпълнителен директор на ENS.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Да очакваме ли спадове при Биткойн през септември?


Уитакър смята, че с привличането на повече внимание към Етериум заради Сливането, вероятно потребителите се подготвят за света след събитието. 

“… регистрирането на своя личен ENS е основна задача за всеки потребител на Web3, който се насочва към тази нова глава от живота на Етериум”, каза той.

Планирано за 15 септември, т.нар. ‘The Merge’ ще мигира блокчейна на Етериум от алгоритъм за консенсус с доказателство за работа към доказателство за залог. Очаква се това да намали потреблението на енергия на блокчейна с 99.95%, според Фондация Етериум.

“ENS е единственото място, където потребителите могат да регистрират домейн .eth”, каза Уитакър. 

Откакто стартирахме, ние постоянно се разрастваме заедно с Етериум.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Чарлз Хоскинсън критикува Тръмп и Харис по отношение на крипто политиките

Чарлз Хоскинсън, съосновател на Cardano и Етериум, изрази загриженост относно крипто политиките на бившия президент Доналд Тръмп и вицепрезидента Камала Харис.

21.09.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Franklin Templeton и Citi се насочват към блокчейна на Solana

Световните финансови лидери Franklin Templeton и Citigroup разкриха плановете си да използват блокчейна Solana в предстоящите си предложения за финансови услуги.

21.09.2024 13:15 1мин. четене Kosta Gushterov

CBDC: Банката на Канада спира разработката и насочва фокуса към платежните системи

Банката на Канада обяви, че прекратява усилията си по отношение на дигиталната валута на дребно на централната банка (CBDC), както се посочва в актуализация на нейния уебсайт.

21.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

IPO за Circle и преход към Уолстрийт през 2025 г.

Според главния изпълнителен директор Джереми Алер Circle се подготвя за първичното си публично предлагане (IPO) и ще премести централата си на Уолстрийт през 2025 г.

21.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.