НАЧАЛО Други

Предстои нещо по-лошо от рецесия, според директора на JPMorgan

22.08.2022 7:35 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Предстои нещо по-лошо от рецесия, според директора на JPMorgan

Главният изпълнителен директор на JPMorgan Джейми Даймън сподели прогнозите си за икономиката на САЩ, сред които е вероятността за "нещо по-лошо" от рецесия.

“Има буреносни облаци”, каза изпълнителният директор, като посочи лихвените проценти, QT (количествени облекчения), петрола, Украйна, войната и Китай.

Икономически прогнози на шефа на JPMorgan

Съобщава се, че председателят и главен изпълнителен директор на JPMorgan Джейми Даймън е споделил прогнозите си за това накъде се движи американската икономика по време на разговор с клиенти миналата седмица, съобщи Yahoo Finance в събота.

Макар да отбеляза, че американската икономика е силна и балансите на потребителите и предприятията са в добра форма, Даймън подчерта, че “трябва да се мисли по различен начин”, когато се правят прогнози. Ръководителят на JPMorgan описа: “Какво се случва там? Има буреносни облаци. Лихвените проценти, QT, петролът, Украйна, войната, Китай.”

Даймън смята, че вероятността за лека рецесия е 20-30%, а за по-силна рецесия – същата.

Прогнозите му повтарят казаното от него през юни, когато предупреди, че икономически ураган “се приближава към нас”. Той посъветва инвеститорите да се подготвят.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Нова тенденция индикира, че е добър момент за покупка на Биткойн


Макар че Даймън вижда възможност за нещо по-лошо от рецесия, той подчерта по време на неотдавнашното си посещение в клона на банката JPMorgan Chase в Олнивил: “Каквото и да донесе бъдещето, JPMorgan е подготвена.”

Различни анализатори прогнозираха, че икономиката на САЩ може да изпадне в рецесия през тази година. Ръководителят на икономическия отдел на Bank of America за САЩ Майкъл Гапен заяви пред Fox Business в понеделник, че има голяма вероятност тази година да настъпи лека рецесия. Той очаква Федералният резерв неволно да предизвика спад с войната си срещу инфлацията.

“Този цикъл вероятно ще завърши с лека рецесия… Как да стигна до това? В общи линии това е просто история. Наистина е трудно да се постигне меко приземяване”, изрази мнение анализаторът.

Икономистът на Goldman Sachs Дейвид Меричъл изложи подробностите в бележка за клиенти в неделя: “Нашето общо заключение е, че има възможен, но труден път към меко приземяване, въпреки че няколко фактора извън контрола на Фед могат да облекчат или усложнят този път и да повишат, или намалят шансовете за успех.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Поредната лоша новина за САЩ и долара – този път от Китай

Китай, член на алианса БРИКС, разтовари рекордните $53.3 милиарда в държавни облигации на САЩ и дългови облигации на агенции през първото тримесечие на 2024 г.

18.05.2024 9:00 2 мин. четене

2 китайски акции, в които Майкъл Бъри инвестира

Неотдавнашното подаване на 13-F за четвъртото тримесечие на 2023 г. предлага поглед към последните инвестиционни стратегии на Майкъл Бъри.

18.05.2024 8:30 2 мин. четене

БРИКС: Съюзът официално потвърди разработването на нова валута

В съответствие с продължаващите усилия за намаляване на зависимостта от щатския долар, представители на БРИКС потвърдиха разработването на нова валута на съюза.

18.05.2024 7:00 2 мин. четене

Тръмп срещу Байдън: Кой мандат беше най-добър за фондовия пазар?

Макар и за кратко, неотдавнашното изкачване на индекса Dow Jones Industrial Average над границата от 40,000 пункта отразява значителна промяна в икономическите перспективи.

18.05.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.