Home

Повтаря ли Биткойн възхода на Amazon?

11.01.2022 17:21 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Повтаря ли Биткойн възхода на Amazon?

Гуруто на макроикономиката и главният изпълнителен директор на Real Vision Раул Пал разглежда историческото ценово движение на титана за електронна търговия Amazon и го сравнява с представянето на Биткойн (BTC) от 2013 г.

Бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs каза на своите 863,300 последователи в Twitter, че Amazon (AMZN) се е придържал към закона на Меткалф, който гласи, че стойността на мрежата нараства с увеличаване на броя на потребителите.

Пал подчертава, че в началото на 2000-те Amazon беше силно волатилна акция със спадове до 50%.

От 2003 до 2011 г. изглеждаше така.

Според Пал, тогавашното ценово движение на Amazon наподобява ценовото движение на Биткойн сега.

Пал също разглежда пазарната структура на Amazon през 2010 г., която според него много наподобява движенията на Биткойн през последните 12 месеца.

В краткосрочен план 2010 г. Amazon изглеждаше така…

И BTC така…

Според макро гуруто, ако Биткойн трябва да следва ценовото движение на Amazon през 2010 г., възможно е водещата криптовалута да преразгледа важната подкрепа на цена от $30,000 долара.

Това предполага, че BTC може дори да тества $30,000, но се съмнявам (мисля, че разпродажбата е почти готова). но кой знае! Достатъчно подобен е [сценария] за контекст, но никога не разчитайте на фрактали. Те са само за контекст. Фракталът на BTC е по-дълъг във времето от AMZN и по-волатилен. В крайна сметка всичко е шум. Логаритмичната графика е истината и това само по себе си е приближаване на закона на Меткалф. Ако това не е шум за вас, позицията ви е твърде голяма за вашия времеви хоризонт.

Пал също така добавя, че въз основа на закона на Меткалф, стойността на Биткойн трябва да се движи около $100,000, което предполага, че BTC е изключително подценен при текущата си цена от $42,144.

BTC е евтин в сравнение със Закона на Меткалф….(и е така от дълго време – предполагам, че в момента има по-малко мрежови приложения в BTC, отколкото Закона на Меткалф би предпочел).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Какво сигнализират последните движения в цената на Биткойн?

Биткойн започна значителна възходяща тенденция на крипто пазара преди две седмици, достигайки връхна точка от $66,480 – ниво, което не е наблюдавано от юли.

30.09.2024 7:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Интересна прогноза за Биткойн от Майкъл Сейлър

Майкъл Сейлър, съосновател и председател на MicroStrategy, отново нашумя в криптовалутната общност с последната си прогноза за водещия дигитален актив.

30.09.2024 6:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ето кога може да очакваме печалби в сектора на криптовалутите според Coinbase

Coinbase, водеща американска борса за криптовалути, смята, че дигиталните активи са готови за значително поскъпване през следващите месеци.

29.09.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн трябва да се третира като златото и петрола според милиардер

На 27 септември Хауърд Лутник, главен изпълнителен директор на Cantor Fitzgerald, се появи в предаването Fox Business и призова регулаторните органи да признаят Биткойн за стока, подобна на златото и петрола.

29.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.