НАЧАЛО Финтех

a16z обяви фонд от $4.5 милиарда за блокчейн и крипто стартъпи

26.05.2022 10:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
a16z обяви фонд от $4.5 милиарда за блокчейн и крипто стартъпи

Andreessen Horowitz (a16z) ще стартира фонд от $4.5 милиарда за крипто и блокчейн стартъпи, съобщи в сряда.

Компанията залага на намирането на нови възможности, въпреки спада на пазара.

От a16z казаха, че $1.5 милиарда от фонда ще бъдат предназначени за начални инвестиции, докато $3 милиарда ще отидат за рискови инвестиции.

Този фонд, наречен “Crypto Fund 4”, се работи от известно време; Financial Times съобщи още през януари, че компанията планира нов фонд.

Генералният партньор Ариана Симпсън каза пред CNBC в интервю, че “при мечи пазари се появяват най-добрите възможности, когато хората всъщност могат да се съсредоточат върху изграждането на технологии, вместо да се разсейват от краткосрочна ценова активност”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво да очакваме от Terra 2.0?


Компанията за рисков капитал, базирана в Силициевата долина, вече има три фонда, насочени към индустрията, първият от които стартира преди четири години.

По-рано известна с инвестиции в Instagram и Slack, компанията за първи път навлезе в крипто пространството с инвестиция в Coinbase през 2013 г. Оттогава наля пари в редица крипто начинания, включително Avalanche, OpenSea, Solana и Yuga Labs.

Новото съобщение довежда общите му средства за крипто и блокчейн до над $7.6 милиарда. Миналата седмица a16z също инвестира във Flowcarbon на сваления главен изпълнителен директор на WeWork Адам Нойман, който има за цел да се справи с екологичните проблеми чрез базирани на блокчейн инструменти за търговия с въглерод.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Близо 500 финтех сделки само през първото тримесечие на 2024 година

През първото тримесечие на 2024 г. финтех индустрията стана свидетел на близо 500 транзакции за финансиране и сливания и придобивания, с особен акцент върху застрахователните технологии, крипто и блокчейн секторите, според данни, събрани от Royal Park Partners (RPP).

02.05.2024 9:00 1 мин. четене

Ripple разширява обхвата си в Япония с ново сътрудничество

Финтех гигантът Ripple разкри стратегическо сливане с HashKey DX, базираното в Токио подразделение на HashKey Group, компания за финансови услуги за дигитални активи.

01.05.2024 3:30 1 мин. четене

Финансови гиганти създават работна група за квантова криптография

HSBC и PayPal са част от нова инициатива, изследваща квантово безопасната криптография в плащанията, целяща справяне с потенциалните рискове за киберсигурността, породени от нововъзникващите квантови компютри.

01.05.2024 2:00 1 мин. четене

Мъже “крадат” от жените си в Пакистан – дигиталните валути може да са решението на проблема

По време на специална среща в Рияд министърът на финансите на Пакистан Мухаммад Аурангзеб изрази интереса на правителството да приеме дигитална валута.

30.04.2024 12:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.