Home

Биткойн мрежата е уредила транзакции за $31 милиарда в рамките на един ден

11.10.2021 19:35 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн мрежата е уредила транзакции за $31 милиарда в рамките на един ден

Мрежата на Биткойн е успяла да уреди транзакции на стойност $31 милиарда на 6-ти октомври. Новият рекорд е показателен за невероятното покачване на стойността на сетълментите от началото на годината.

Биткойн мрежата уреди рекордните $31 милиарда за един ден на 6-ти октомври 2021 г. Това бележи нов исторически връх за броя на сетълментите в мрежата. В перспектива това представлява 40x увеличение в стойността на сетълмента от началото на 2020 г.

Оттогава обаче се наблюдава забележим спад в стойността на сетълмента, достигайки цифри от около $11.6 милиарда през следващите дни. Все пак това бележи силен ръст на използването на Биткойн от началото на 2020 г., където цифрата е доста под $10 милиарда.

Няколко забележителни фигури в блокчейн и крипто пространството коментираха важния момент, включително съоснователят на Morgan Creek Антъни Помплиано и пазарния анализатор Уили Ву. “Помп“, както често бива наричан, каза, че глобалната, децентрализирана платежна система продължава да става все по-доминираща.

Ву сравни стойността на сетълмента с използването на платежни процесори Visa и MasterCard в САЩ. Като изключим Lightning мрежата, той заяви, че Биткойн „в момента прави ~$190,000 в секунда. Сравнете това със $130,000 на секунда от Visa за клиенти в САЩ и $55,000 на секунда за Mastercard.

Много компании, както във, така и извън пространството, коментират това увеличено използване на криптовалути. Capgemini наскоро публикува своя доклад “World of Payments 2021“, в който пише, че криптовалутите ще бъдат доминиращият метод за изпращане на парични преводи, като 45% от клиентите използват крипто за прехвърляне на пари.

По-специално развиващите се страни ще се възползват от BTC. Както Ел Салвадор вече отбеляза, криптовалутите могат значително да намалят разходите, свързани с изпращането на пари в чужбина. Други страни, особено тези в Югоизточна Азия, също ще започнат да възприемат този метод, тъй като светът следи Ел Салвадор.

Приемане на Биткойн

Такива сравнения отразяват огромния напредък, който Биткойн е постигнал само за няколко години, след като е придобил известна легитимност от по-широкия инвестиционен свят. Освен това правителствата също започват да приемат BTC и криптовалути като законни активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Биткойн прави голям спад на Bitstamp преди да удари нов връх

Макар че мащабното регулиране тепърва ще влезе в сила, мнозина смятат, че това само ще засили представянето на Биткойн във всички аспекти. Те заявяват, че това ще позволи на инвеститорите на пазара да влязат в пространството, като ги защитят с мерки и регулации.

Приемането на Биткойн обаче ще се основава на способността на мрежата да обработва големи обеми транзакции. Lightning мрежата на Биткойн, решение за мащабиране от втори слой, постига огромен напредък в това отношение, като използването ѝ през 2021 г. нараства експоненциално.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Колко щяхте да спечелите ако бяхте инвестирали $1,000 в Биткойн по време на предишното намаляване на лихвите?

През изминалата седмица Федералният резерв изненада инвеститорите, като намали значително референтните лихвени проценти с 50 базисни пункта, което е първото подобно намаление от март 2020 г. насам.

20.09.2024 18:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Конгресмен критикува председателя на SEC Генслер за регулациите на Биткойн

Конгресменът от САЩ Уорън Дейвидсън разкритикува председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер, обвинявайки го, че умишлено възпрепятства притежанието на Биткойн.

20.09.2024 17:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

MicroStrategy купи Биткойн на стойност $458 милиона

MicroStrategy на Майкъл Сейлър продължава да разширява авоарите си в Биткойн, показвайки безспорния си оптимизъм за бичия ръст на крипто пазара.

20.09.2024 17:12 1мин. четене Alexander Zdravkov

ИЗВЪНРЕДНО: MicroStrategy набира $1 милиард, за да купи още Биткойн

Институционалните инвеститори са все по-благосклонни към бъдещата траектория на BTC и трупат резерви.

20.09.2024 15:48 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.