НАЧАЛО Други

Tesla може да възобнови крипто плащанията

26.10.2021 12:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tesla може да възобнови крипто плащанията

Tesla вярва, че криптовалутите могат да се окажат “ликвидна алтернатива на парите” в дългосрочен план.

Производителят на електрически превозни средства, ръководен от Илон Мъск, намекна, че скоро може да се стреми да възстанови поддръжката за крипто плащания.

В тримесечното подаване на документи от септември до Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC), фирмата заяви, че “може в бъдеще да рестартира практиката на транзакции с криптовалути”, което предполага, че Tesla очаква да възобнови покупките, направени с помощта на крипто активи.

Компанията също така изрази своята дългосрочна вяра в крипто активите като средство за съхранение на стойност и средство за плащане, заявявайки:

“Ние вярваме в дългосрочния потенциал на дигиталните активи както като инвестиция, така и като ликвидна алтернатива на парите.”

По-рано Tesla приемаше Биткойн като плащане за покупки на електрически превозни средства между януари и март тази година. Фирмата също инвестира $1.5 милиарда от съкровищницата си в BTC през първото тримесечие на 2021 г.

Биткойн плащанията обаче бързо бяха премахнати, след като фирмата беше изправена пред критики за подкрепа на BTC, въпреки възприятията, че копането с доказателство за работа има отрицателно въздействие върху околната среда.

Не Пропускай: Големите инвеститори се насочват към тези два алткойна

През юни главният изпълнителен директор Илон Мъск посочи, че Tesla ще обмисли възобновяване на плащанията с Биткойн, след като поне половината от мрежовия хешрейт се захранва от възобновяема енергия.

Докладът идва на фона на новини за пазарната капитализация на Tesla, че е надхвърлила $1 трилион, след като е са сключили забележителна сделка с компанията за коли под наем Hertz. Цената на акциите на Tesla също се покачи над $1,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Партньорството между Cardano и Биткойн Кеш е възможно според Чарлс Хоскинсън

Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano (ADA), наскоро проучи интереса към потенциално сътрудничество с Биткойн Кеш (BCH).

05.05.2024 13:01 2 мин. четене

БРИКС: Иран и ОАЕ с важни икономически споразумения

Според съобщения от информационната агенция Mehr, Обединените арабски емирства (ОАЕ) са вторият по големина търговски партньор на Иран.

05.05.2024 12:00 2 мин. четене

Колапсът на американската икономика може да е неизбежен

На фона на нарастващите опасения относно състоянието на икономиката на Съединените щати, изследователска платформа Game of Trade издаде предупреждение за потенциални тежки последици въз основа на конкретни показатели.

05.05.2024 10:00 3 мин. четене

БРИКС: Съюзът готов да открие централна банка за единна валута на държавите-членки

Съобщава се, че икономическият съюз БРИКС полага основите за създаването на собствена централна банка, която да емитира единна валута.

05.05.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.