НАЧАЛО Други

Ето защо този инвеститор похарчи $170,000 за пикселизирано NFT

17.10.2021 16:16 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо този инвеститор похарчи $170,000 за пикселизирано NFT

Колекционерът на незаменими токени (NFT) „Gmoney“ обясни в скорошно интервю причините си да харчи толкова много пари за „изображение с размери 24х24 пиксела“.

Според статия в “Make It” бюлетина на CNBC, псевдонимният колекционер на NFT “Gmoney” е похарчил $170,000 през януари за CryptoPunk NFT.

В доклада на CNBC се казва, че през януари е платил 140 ETH (на стойност около $170,000 по онова време) за CryptoPunk NFT. Gmoney също е “генерален партньор на Delphi INFINFT, фонд, създаден с криптоизследователска и инвестиционна фирма Delphi Digital, която е посветена на инвестирането в NFT проекти“.

Ето как Gmoney обясни защо е похарчил толкова много за NFT-то:

Когато някой купува Rolex в реалния свят, той не харчи хилядите долари заради ползите на часовника. Един прост часовник за $5 може да изпълнява същата функция. Това е, за да демонстрират техния статус. С NFT, когато го публикувам като мой аватар в Twitter и Discord, мога бързо да се “покажа” със снимка.

Gmoney също добави, че притежаването на NFT има същия ефект като носенето на Rolex в реалния живот, “но дигитално“. Той продължи, обяснявайки, че притежаването на дигитална колекционерска стойност също е свързано с това да бъдеш част от NFT и крипто общността.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Steam забраняват блокчейн игрите и NFT

Купър Търли, друг известен крипто и NFT инвеститор, подкрепи значението на нарастващата NFT общност, като каза пред CNBC, че това е “най-ценният аспект” на дигиталните колекционерски предмети:

Общността е най-ценният аспект на NFT … Без общност, NFT нямат стойност. Моята инвестиционна теза за NFT се основава единствено на силата на съществуваща общност или на потенциала за възникване на такава.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джак Дорси защитава политиките на Block на фона на обвиненията срещу компанията

По време на разговора за приходите на Block Inc. за първото тримесечие главният изпълнителен директор Джак Дорси засегна възможността за разследване от страна на Министерството на правосъдието.

03.05.2024 22:00 1 мин. четене

Волатилността на японската йена изглежда притеснителна

Йената, която в момента е на най-ниската си точка от 1990 г. насам, преживя най-значителното си седмично колебание на цената от 2022 г. насам, а Японската централна банка се намеси на пазара за първи път от 1998 г. насам.

03.05.2024 20:30 2 мин. четене

БРИКС: Важно съобщение за новата валута на съюза

БРИКС активно се стреми към установяването на нова валута на световната сцена, целяща да оспори господството на щатския долар.

03.05.2024 19:00 1 мин. четене

Директорът на Apple критикува министерството на правосъдието на САЩ

Apple обяви приходите си за второто фискално тримесечие на 2024 г., като надхвърли очакванията с приходи в размер на $90.75 милиарда.

03.05.2024 18:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.