Home

Китай никога не са били с позитивно отношение към Биткойн

29.11.2019 9:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китай никога не са били с позитивно отношение към Биткойн

Скоро, след като фурора около криптовалутното начинание на Facebook отшумя, новините за интереса на Китай към блокчейн и криптовалутната индустрия се превърнаха в една от най-дискутираните теми в пространството.

Докато Китай постоянно акцентира върху това, че интересите им са към блокчейн, а не криптовалутите, най-новия закон за криптографията и предстоящото издаване на дигиталния юан предизвика много спекулации.

Изпълнителният директор на Binance, Чанпен ‘CZ’ Джао, наскоро се появи в интервю и изрази мислите си за този интерес на китайците към блокчейн. Докато няколко държави се страхуват от дигиталната валута на Китай и намеренията зад нейната употреба, CZ смята, че страната е с ясна позиция, тъй като възнамерява да ускори блокчейн технологията, като същевременно обучава хората за същото.

Въпреки това, CZ остава несигурен за това какво ще излезе от цялото това нещо, предполагайки, че то може да поеме по същия маршрут, както Китай с интернет.

Той добави, че е „освежаващо“ да видим президента на Китай, Си Дзинпин, да говори толкова публично за блокчейн технологиите. CZ обаче заяви, че Китай е про-блокчейн от 2015 година и никога не е била про-биткойн или про-крипто. И въпреки това, много от индустрията смятат, че Китай предизвика скок в цената на Биткойн. Адресирайки ефекта на съобщението върху цената на флагманската криптовалута, Джао заяви:

Kогато президентът на страната каже ‘добре, ние искаме да разработим блокчейн технология’, разбира се, това ще се разпространи много бързо, ще създаде еуфория, което води до ръст на цената на Биткойн.

CZ приключи темата, като заяви, че китайското правителство вероятно е разбрало, че скока не е това, което са искали да направят. Освен това CZ заяви, че Биткойн не е забранен в Китай, въпреки определени ограничения за търговия и издаване на ICO в страната.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

FTX на път да “наводни” пазара с $16 милиарда – какво означава това?

От началото на четвъртото тримесечие на 2024 г. фалиралата крипто борса ще започне да разпределя активи на стойност $16 милиарда между кредиторите.

20.09.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн: Ключови нива, които да наблюдяваме в момента

BTC се изкачи над $64,000 след неочакваното намаляване на лихвения процент с 50 базисни пункта от страна на Федералния резерв, което е първото му понижение от 4 години насам.

20.09.2024 7:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Основателят на Cardano ще се срещне с президента на Аржентина

Чарлз Хоскинсън, основател на Cardano, ще се срещне с президента на Аржентина Хавиер Милей през октомври, за да обсъди ролята на блокчейн в оформянето на бъдещите икономики.

19.09.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ще има ли други понижения на лихвите от страна на Фед?

На 18 септември Федералният резерв на САЩ направи забележителен ход, намалявайки лихвените проценти с 50 базисни пункта, с което постави началото на нов цикъл на облекчаване.

19.09.2024 20:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.