НАЧАЛО Алткойни

Активните адреси на Етериум достигнаха 2-годишно дъно

27.07.2022 16:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Активните адреси на Етериум достигнаха 2-годишно дъно

На конференцията на общността на Етериум, която се проведе в Париж, Франция, от 19 до 21 юли 2022 г., съоснователят на Етериум Виталик Бутерин очерта пътната карта, която включва няколко подобрения, за да направи протокола на Етериум по-мощен, по-стабилен, по-сигурен и по-децентрализирана система.

Дългоочакваното сливане, при което Етериум ще премине от консенсусен алгоритъм за доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS), сега е планирано за септември 2022 г. Според Виталик след септемврийското сливане протоколът на Етериум ще бъде завършен само на около 55% и следователно ще претърпи допълнителни подобрения, а именно: Surge, Verge, Purge и Spurge.

До края на пътната карта се очаква протоколът на Етериум да бъде по-скалируем, с възможност за обработка на 100,000 транзакции в секунда (tps). Понастоящем мрежата на Етериум обработва около 15-20 tps. За сравнение, мрежата на Биткойн понастоящем обработва около 5 tps, докато Visa обработва средно 1,700 tps.

Виталик Бутерин информира участниците в конференцията, че макар да е необходимо непрекъснато да се подобряват възможностите на протокола Етериум, идеалната дългосрочна цел е да се намали сложността на системата. След период на бързи промени той би искал да види Етериум “да се успокои в крайна сметка”.

Бутерин също така уведоми участниците, че би искал разработчиците да си вземат почивка и да дадат време на новите функции на системата да се обезценят. Той посочи, че при постигането на това по-дългосрочно бъдеще протоколът ще премине през възможностите за “краткосрочна болка, дългосрочна печалба”.

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano се нарежда сред топ 10 притежанията на BNB китовете

Дейността на разработчиците на блокчейн е от решаващо значение за гарантиране, че блокчейн остава стабилен и непрекъснато отговаря на нуждите на потребителите.  Според доклада за разработчиците на Electric Capital от 2021 г. се отчита, че мрежата на Етериум е увеличила броя на разработчиците си с 42% и е привлякла 20% от общия брой нови разработчици на Web3.

Цената на Етериум се колебаеше през последните месеци, като в средата на юни 2022 г. се понижи до под $1,000, а след това се покачи до над $1,600 през юли 2022 г. Някои анализатори обясняват неотдавнашния скок на цената с потвърждението на дългоочакваното сливане (или The Merge).

Подемът на активността около мрежата на Етериум може да се окаже лъч надежда за относително потиснатите криптопазари, чиято обща пазарна капитализация е спаднала с над 50% – от около $2.3 трилиона в началото на 2022 г. до около $1 трилион към момента на писане на статията (юли 2022 г.).

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Този алткойн скоро може да достигне нов исторически рекорд на цената според топ анализатор

Експертът по криптовалути “il Capo of Crypto”, известен с типично песимистичната си позиция, наскоро обсъди разгледа ситуацията около лидера в сектора на смарт договорите – Етериум (ETH).

06.05.2024 18:30 1 мин. четене

Binance премахва тези 5 криптовалути от фючърсната си платформа

Binance Futures, подразделението за търговия с фючърси на крипто борсата Binance, представи оперативни корекции, които ще засегнат няколко безсрочни договора.

06.05.2024 17:00 2 мин. четене

Tesla на Илон Мъск официално добави плащания с Dogecoin

Tesla, ръководена от Илон Мъск, въведе Dogecoin като официален метод за плащане на своя уебсайт. Страницата за плащания е преработена, за да включи Dogecoin – любимата меме монета на голяма част от крипто общността.

06.05.2024 13:35 1 мин. четене

Тези 4 проекта ще отключат токени на стойност над $2 милиарда този месец

Според данни на Token Unlocks през май ще бъдат пуснати значителни количества токени от различни крипто проекти, като водещи ще бъдат Aavo, Pyth Network, Memecoin и Starknet.

06.05.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.