НАЧАЛО Алткойни

Активните адреси на Етериум достигнаха 2-годишно дъно

юли 27, 2022 16:12 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Активните адреси на Етериум достигнаха 2-годишно дъно

На конференцията на общността на Етериум, която се проведе в Париж, Франция, от 19 до 21 юли 2022 г., съоснователят на Етериум Виталик Бутерин очерта пътната карта, която включва няколко подобрения, за да направи протокола на Етериум по-мощен, по-стабилен, по-сигурен и по-децентрализирана система.

Дългоочакваното сливане, при което Етериум ще премине от консенсусен алгоритъм за доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS), сега е планирано за септември 2022 г. Според Виталик след септемврийското сливане протоколът на Етериум ще бъде завършен само на около 55% и следователно ще претърпи допълнителни подобрения, а именно: Surge, Verge, Purge и Spurge.

До края на пътната карта се очаква протоколът на Етериум да бъде по-скалируем, с възможност за обработка на 100,000 транзакции в секунда (tps). Понастоящем мрежата на Етериум обработва около 15-20 tps. За сравнение, мрежата на Биткойн понастоящем обработва около 5 tps, докато Visa обработва средно 1,700 tps.

Виталик Бутерин информира участниците в конференцията, че макар да е необходимо непрекъснато да се подобряват възможностите на протокола Етериум, идеалната дългосрочна цел е да се намали сложността на системата. След период на бързи промени той би искал да види Етериум „да се успокои в крайна сметка“.

Бутерин също така уведоми участниците, че би искал разработчиците да си вземат почивка и да дадат време на новите функции на системата да се обезценят. Той посочи, че при постигането на това по-дългосрочно бъдеще протоколът ще премине през възможностите за „краткосрочна болка, дългосрочна печалба“.

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano се нарежда сред топ 10 притежанията на BNB китовете

Дейността на разработчиците на блокчейн е от решаващо значение за гарантиране, че блокчейн остава стабилен и непрекъснато отговаря на нуждите на потребителите.  Според доклада за разработчиците на Electric Capital от 2021 г. се отчита, че мрежата на Етериум е увеличила броя на разработчиците си с 42% и е привлякла 20% от общия брой нови разработчици на Web3.

Цената на Етериум се колебаеше през последните месеци, като в средата на юни 2022 г. се понижи до под $1,000, а след това се покачи до над $1,600 през юли 2022 г. Някои анализатори обясняват неотдавнашния скок на цената с потвърждението на дългоочакваното сливане (или The Merge).

Подемът на активността около мрежата на Етериум може да се окаже лъч надежда за относително потиснатите криптопазари, чиято обща пазарна капитализация е спаднала с над 50% – от около $2.3 трилиона в началото на 2022 г. до около $1 трилион към момента на писане на статията (юли 2022 г.).

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Цената на Celsius (CEL) скача с 800% за два месеца

Алткойн, базиран на Етериум (ETH), който се нарежда сред 100-те най-големи криптовалути по пазарна капитализация, се е повишил с трицифрени с трицифрени числа през последните 30 дни.

август 12, 2022 13:55 1 мин. четене

Обявена е дата за Сливането на Етериум

Преминаването на Етериум към Proof-of-Stake наближава, като разработчиците се споразумяха за предварителна дата за Сливането.

август 12, 2022 11:27 1 мин. четене

Ankr (ANKR) скочи с почти 60% за час след важно обявление

Доставчикът на децентрализирана блокчейн инфраструктура Ankr получава сериозен тласък, но не само на котировките си.

август 12, 2022 8:27 1 мин. четене

Какво да очакваме от BabyDoge?

Ралито от 40%, което видяхме на 9 август при BabyDoge, за съжаление избледня и сега меме криптовалутата се връща към нови дъна.

август 11, 2022 14:20 1 мин. четене